SPORTSKA SRBIJA DOBILA MASKOTU: Ćao, ja sam ris Rista, a Sportski savez Srbije je moja kuća!
Foto: SSS/M. Rafailović

U susret Sajmu sporta 23. novembra

SPORTSKA SRBIJA DOBILA MASKOTU: Ćao, ja sam ris Rista, a Sportski savez Srbije je moja kuća!

Ostali sportovi -

Sportski savez Srbije sad ima i svoju maskotu - Ristu.

Generalni sekretar SSS Goran Marinković na promociji je rekao:

“Sportski savez Srbije trudi se da bude što bolji mogući servis svim granskim i teritorijalnim savezima u našoj zemlji. Po svom radu smo već prepoznatljivi, a sada smo odlučili da poradimo i na vizuelnom identitetu. Predstavljamo Vam našu maskotu i to pred Sajam sporta koji nas očekuje za dve nedelje. Ovo je Rista, možemo reći novi član naše sportske porodice. U buduće će biti sa nama na svim velikim događajima koje organizujemo i družiće se kako sa onim najmlađima tako i sa starijima. Rista je balkanski ris, retka životinjska vrsta na našim prostorima, baš kao što je po svom radu i Sportski savez Srbije jedinstven. Balkanski ris je hitra, spretna, brza i izdržljiva životinja ima dosta sličnosti sa sportistima pa je to bio razlog više da ga odaberemo za maskotu. Nadamo se da će vam se svideti”, rekao je Marinković.

Ris je veoma malo korišćen kao motiv vizuelne komunikacije i van sporta i u sportu. Takođe je vizuleno karakteristična životinja. Krzno donekle podseća na leopardovo, ali glava risa je vrlo posebna. Izgleda kao glava velike, pufnaste domaće mačke s tim što samo ris ima specifične krupne, trouglaste uši i „antene“ na njima. Na nivou Srbije unikatan, nam obezbeđuje identifikaciju „ris – Sportski savez Srbije“.

Asocijativnna veza risa i sportista je jasna: snaga, brzina, pokretljivost, dostojanstvo. Simbolika: Ris - Sportski savez Srbije!

Kurir sport FOTO: SSS/M. Rafailović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track