TURNIR RUKOMETNIH VETERANA U SUBOTICI: Trijumf Nove Gradiške i Vojvođanki (VIDEO)
Foto: Nikola Stantić

rukomet spaja

TURNIR RUKOMETNIH VETERANA U SUBOTICI: Trijumf Nove Gradiške i Vojvođanki (VIDEO)

Ostali sportovi -

U organizaciji VRK „Stara škola“ uspešno je održan drugi Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki na kojem je dominiralo znanje i umeće u sportu koji ih je i okupio, ali i druženje van terena.

Na parteku u sali Tehničke škole „Ivan Sarić“ na najbolje rukometne dane podsetili su se gosti i gošće iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Rumunije i Srbije. Iako je rezultat bi u drugom planu na svakom meču prisutna je bila želja za pobedom. Bivši rukometaši i rukometašice tokom dvodnevnog takmičenja prikazali su mnogo sjajnih poteza, golova i odbrana iz stare rukometne škole.

Nakon dvodnevnog praznika rukometa u konkurenciji veteranki, Vojvođanske su osvojile prvo mesto. Druge mesto pripalo je veterankama iz Sombora, dok su Krofnice iz Rumunije savladale domaću ekipu „Stare škole“ u borbi za treće mesto.

U konkurenciji veterana Nova Gradiška je podigla pobednički pehar, drugo mesto osvojili su rukometaši Bedekovčina iz Hrvatske, a treće Somboru koji je trijumfovao nad Slobodom iz Tuzle u borbi za pehar. Veterani „Stare škole“ svoje takmičenje su okončali već u grupnoj fazi.

Turniri veterana nikada ne mogu da prođu bez trećeg poluvremena, te je nakon utakmica druženje nastavljeno u restoranu „Spartak“ gde su dodeljeni pehari i priznanja. Za najboljeg strelca priznanj eu muškoj konkurenciji pripalo je Bakiru Buljugiji iz Tuzle, dok je Veronika Seči tu titulu ponela u konkurenciji žena.

Za razliku od prošle godine, ove su se organizatori odlučili da izaberu najbolji tim u muškoj i u ženskoj konkurenciji po pozicijama. Mesto u najboljem timu veteranki zauzele su Timea Deak (Krofnice) - levo krilo, Mihaela Lukšić (Vojvođanke) – levi bek, Zvezdana Popović (Sombor) - srednji bek, Veronika Ormenišav (Aktiv 7) - pivot, Dragana Đuričić (Stara škola) – desni bek, Dragana Ivančević (Sombor) - desno krilo, Ljubica Milić (Jedinstvo Tuzla) - golman.

Najbolji tim veterana: Andraš Pal (Sekeljiudvarhelj) – levo krilo, Mile Mijaćinović (Dobova) – levi bek, Emir Bubi Sahinović (Goražde) – srednji bek, Čeh Ferenc (Đerđosentmikloš) –pivot, Zoltan Boršoš (Sekeljiudvarhelj) – desni bek, Eldar kadić (Sloboda Tuzla) - desno krilo, Goran Čabrilo (Sombor) – golman.

Neizostavne su i specijalne nagrade na ovakvim manifestacijama, tako su titule „lidera pozitivnog raspoložena“ pripale ekipama Rijeke u muškoj i Jedinstva iz Tuzle u ženskoj konkurenciji.

Organizatori turnira i ovog puta pokazali su se kao odlični domaćini, te su tako osim priznanja stečenih na terenu poneli i ono najveće – epitet vrhunskih domaćina, a o tome svedoče sve pohvale učesnika i poruke koje su stizale na adresu dečaka i devojčica iz „Stare škole“ i grada Subotice..

- Uložili smo mnogo truda da bi turnir ostao u pamćenju svih učesnika i mislim da smo u tome uspeli. U prvom planu je bio rukomet, sport koji nas je i okupio. U predivnoj atmosferi, dominirali su drugarstvo , fer-plej i radost igre. Manifestacija kao ova uvek se održava uz podršku mnogobrojnih prijatelja i sponzora. Podržao nas je i gradski resor za sport na čelu sa Nemanjom Simovićem članom gradskog veća i mi smo zbog toga veoma zahvalni, kao i pokrajinski sektor za sport i omladinu. Najveće zasluge, svakako pripadaju ekipi ljudi iz „Stare škole“, mojim drugarima veteranima i veterankama, koji su danonoćno radili i pripremali sve da turnir protekne u najboljem redu i da se naš gosti i grada sportova vrate punog srca. Mnogobrojni sponzori i naši prijatelji koji su pomogli da da turnir veterana bude na ovom nivou takođe zaslužuju velika priznanja i veliko im hvala na svemu. Trudićemo se da iz godine u godine budemo bolji i da ova manifestacija traje što duže, da se rukomet - sport koji ne zna za granice promoviše na najlepši način – rekao je Nenad Kanurić predsednik Udruženja veterana „Stara škola“.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track