SEDAM MEDALJA: Zlatni gong u Skoplju u znaku srpskih boksera
Foto: Promo BSS

BORILAČKI SPORTOVI

SEDAM MEDALJA: Zlatni gong u Skoplju u znaku srpskih boksera

Ostali sportovi -

Boks selekcija Srbije je najuspešnija reprezentacija međunarodnog turnira, 48. po redu “Zlatnog gonga” tradicionalno održanog u Skoplju. Dovoljno je reći četiri zlata i tri srebra.

Najsjajnije odličje osvojili su: Veljko Gligorić 56kg, Damjan Grmuša 64kg, Petar Stošić 69kg i Nikola Stevanović 81kg, dok su sa srebrom oko vrata put Srbije krenuli Saša Suljić 52kg, Nemanja Gavrilović 60kg, Đorđe Bujišić 75kg.

„Očekivana dominacija naših reprezentativaca, koji su još jednom potvrdili da su u velikoj ekspanziji i da se srpski boks diže iz pepela. Pripreme nedavno sprovedene u Rusiji, zatim i u Beogradu počinju da uzimaju danak. U 2018. sa svih takmičenja na kojima smo bili srpski bokseri vratili su se sa bar jednom medaljom, a uspesi su i mnogo veći. Verujemo da bi Srbija imala još jedno zlato u Skoplju, da naš Đorđe Bujišić nije polomio šaku u polufinalu, gde je sa povređenom rukom uspeo da pobedi i plasira se u finale. Nadamo se i želimo Đorđu brz oporavak i povratak u pobednički stroj. Sledi nam najvažnije takmičenje u finišu sezone, kojim ćemo zaokružiti 2018. godinu, a to je „Zlatna rukavica“ i sada sa okrećemo pripremama za nastup u Nišu“ – rekao je selektor bokserske selekcije Srbije Tomislav Antelj.

foto: Promo BSS

Pehar za najboljeg stranog boksera na „Zlatnom gongu“ osvojio je srpski bokser, višestruki državni šampion i osvajač mnogih međunarodnih turnira, Damjan Grmuša.

„Put Skoplja otišli smo sa samo jednim ciljem, a to je bilo osvajanje zlata za Srbiju. Uradili smo sjajan posao. Veoma sam srećan što sam što sam bio na visini zadatka, što sam deo reprezentacije Srbije i što sam ispunio ne samo svoja očekivanja već i opravdao poverenje koje mi je ukazao trener Antelj. Počastvovan sam činjenicom da sam proglašen za najboljeg boksera na ovom takmičenju. Sada maksimalno motivisan nastavljam sa pripremama za takmičenje koje je svima nama reprezentativcima Srbije najvažnije, a to je „Zlatna rukavica“ koja će biti održana u niškom Čairu. Kolegi Bujišiću svi želimo brz oporavak i povratak u ring“ – rekao je Grmuša.

foto: Promo BSS

„Zlatni gong“ bio je finalna provera naših boksera pred njihov dolazak u niški „Čair“ u kome će 1. decembra 2018. biti održano finale 61. po redu „Zlatne rukavice“, dok su kvalifikacije rezervisane za 29. i 30. novembar.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track