JEDINI SRBIN KOME PRIJA HAG Džudo šampion Aleksandar Kukolj za Kurir: Sa zlatom iz Holandije napadam i masters u Kini!
Foto: Profimedia

Veliki uspeh našeg džudiste

JEDINI SRBIN KOME PRIJA HAG Džudo šampion Aleksandar Kukolj za Kurir: Sa zlatom iz Holandije napadam i masters u Kini!

Ostali sportovi -

Zanimljivo da je Aleksandar proveo najmanje vremena na tatamiju baš u finalu, iako je za protivnika imao aktuelnog svetskog prvaka Nikoloza Šerazadišvilija

Pokorio je Hag dva puta uzastopno i jedini je Srbin kojem prija ovaj holandski grad!

Srpski džudista Aleksandar Kukolj odbranio je titulu šampiona prestižnog Gran prija u Hagu.

Prošlogodišnji prvak Evrope je u finalu kategorije do 90 kilograma savladao aktuelnog svetskog šampiona iz Španije Nikoloza Šerazadišvilija, inače džudistu gruzijskog porekla.

foto: Printscreen

Kukolj se u Hagu borio savršeno. Svaku ukazanu priliku preinačio je u svoju korist i svih pet protivnika savladao je iponom pre isteka vremena.

Član džudo kluba Rakovica redom je pobeđivao Rusa Aleksandra Roslijakova, Britanca Frejzera Čembrlejna, Ukrajinca Nhbalija, Belgijanca Žoakima Botia i na kraju Nikoloza Šerazadišvilija.

Zanimljivo da je Aleksandar proveo najmanje vremena na tatamiju baš u finalu, iako je za protivnika imao aktuelnog svetskog prvaka.

Vrhunskom tehnikom, Kukolj je pronašao način da obori na leđa borca gruzijskog porekla posle samo 39 sekundi.

- Veoma sam zadovoljan, ceo moj performans na Gran priju bio je bez greške.

Sve borbe dobio sam iponom i ni u jednoj nisam bio ugrožen - sijao je od zadovoljstva šampion Aleksandar Kukolj u izjavi za Portal Kurira.

On je istakao da posle kraćeg predaha u Srbiji ide na dvonedeljne pripreme u Japanu, kako bi što spremniji dočekao masters u kineskom gradu Kvangdžu, inače poslednje veliko ovogodišnje takmičenje (15. i 16. decembra).

- Završni masters je veoma bitan pre svega zbog olimpijske norme i na njemu kao i na svim takmičenjima imam isti cilj - zlatnu medalju - ističe Aleksandar Kukolj.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track