SVI SPORTOVI NA JEDNOM MESTU: Svetski i evropski šampioni na Sajmu sporta u Beogradu!
Foto: Sportski Savez Srbije

Mini olimpijske igre

SVI SPORTOVI NA JEDNOM MESTU: Svetski i evropski šampioni na Sajmu sporta u Beogradu!

Ostali sportovi -

Sve je spremno za Sedmi međunarodni Sajam sporta u Beogradu, poručili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, direktor Sajma sports Nemanja Svjetličić i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Svi sportovi na jednom mestu biće prezentovani od 23. do 25. novembra u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i spota.

foto: Sportski Savez Srbije

“Već godinama unazad na jednom mestu okupljamo sve ljubitelje sporta iz naše zemlje, a ovoga puta s nama biće i oni iz inostranstva koji žele da se uvere u naš rad, naš sistem i da se upoznaju sa našim sportistima. Drago mi je da ovogodišnji Sajam organizujemo u godini u kojoj smo oborili rekorde, kako u broju organizovanih međunarodnih takmičenja, tako i po broju osvojenih medalja. Možemo reći da je ova godina za Srbiju najuspešnija ikada. Na tome se nećemo zaustaviti. Naš cilj je da što više dece uključimo u sistem sporta, da motivišemo što više roditelja i građana da se rekreiraju, da se bave sportom. Mislim da smo sa Sajmom sporta napravili mali iskorak u promociji svega onogo kvalitetnog što mi imao, a sport je najbolji brend naše zemlje, ali i najbolji brend svega onoga što želimo da postignemo u buduće. Čestitam i predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku koji uspešno vodi ovako ozbiljnu organizaciju, a nije prestao da se bavi sportom, već je čak uspeo da pre mesec dana postane vicešampion sveta”, istakao je ministar Vanja Udovičić.

vanja udovičić i davor štefanek
vanja udovičić i davor štefanekfoto: Sportski Savez Srbije

Ni Davor Štefanek nije krio zadovoljstvo što se tradicija organizovanja Sajma sporta nastavlja:

“Najpre bih želeo da se zahvalim ministru Udovičiću na lepim rečima. Želeo bih da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta što pruža podršku Sportskom savezu Srbije, a tako i sportistima, jer da nema te podrške ne bi bilo ni ovih rezultata koje postižemo. Želim da pozovem što više dece, što više ljudi da dođu na Sajam sporta, jer tu će biti moje kolege sportisti, veliki šampioni i zagarantovano lepo druženje. Ministar i ja ćemo takođe biti na Sajmu. Dođite da se družimo”, poručio je Štefanek.

nemanja svjetličić
nemanja svjetličićfoto: Sportski Savez Srbije

Direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić od prvog sajma verovao je da će ovo postati tradicija.

“Godinama unazad slali smo lepu sliku sa Sajma sporta, koji je tokom svog održavanja bio itekako posećen. I ovoga puta smo pripremili brojna iznenađenja, a kao novost biće stena za penjanje i čuveni zip lajn”, između ostalog je naglasio Nemanja Svjetličić.

kurir.rs / Goran Anđelković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track