SVET ĆE PONOVO NAVIJATI ZA ŠUMAHERA: Poznata familija će uskoro imati ne jednog, već dvojicu vozača u Formuli 1!
Foto: Profimedia

Istorija se ponavlja

SVET ĆE PONOVO NAVIJATI ZA ŠUMAHERA: Poznata familija će uskoro imati ne jednog, već dvojicu vozača u Formuli 1!

Ostali sportovi -

Pre dve decenije svetom Formule 1 vladala su braća Šumaher, Mihael i Ralf.

Doduše, Ralf nije bio ni približno uspešan kao Mihael, sedmostruki šampion sveta, ali je za volanom Vilijamsa upisao šest pobeda i 27 mesta na pobedničkom postolju.

Sada nova generacija familije Šumaher preti da pomuti slavu svojim prethodnicima. U pitanju su Mik i David, sinovi Mihaela i Ralfa.

Mik Šumaher je dve godine stariji. Sa 19 godina već je stekao reputaciju uspešnog vozača. Impresivnom vožnjom je osvojio ove sezone titulu u evropskoj Formuli 3 i izborio pravo na licencu za vožnju trka Formule 1.

Mihaleov sin će ipak sačekati još jednu sezonu pre ulaska u elitu, pošto namerava da sledeće godine vozi za ekipu Prema u Formuli 2 i time stekne dodatno iskustvo.

Gotovo je izvesno da će se Miku vrlo brzo pridružiti i 17-godišnji David, Ralfov sin. David je impresionirao sve svojim vožnjama u Formuli 4 i proglašen je za najboljeg debitanta. Nedavno je testirao bolid Formule 3, i ako nastavi ovih tempom za tri, najviše četiri godine, mogao bi da uđe u elitu.

Naravno, nije lako ući u Formulu 1, jer nema mesta za sve. Ipak, prezime Šumaher svakako je dodatni mamac za sponzore i sasvim sigurno prednost braće Mika i Davida u narednom periodu.

Kurir sport Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track