Najnovije vesti

VALTERI BOTAS RAZOČARAN REZULTATIMA U OVOJ SEZONI: Voziću kao da mi je svaka trka poslednja, to je dobar plan!
Foto: Reuters

FORMULA 1

VALTERI BOTAS RAZOČARAN REZULTATIMA U OVOJ SEZONI: Voziću kao da mi je svaka trka poslednja, to je dobar plan!

Ostali sportovi

Vozač Mercedesa Valteri Botas rekao je da mora da promeni stav u sledećoj sezoni Formule 1 i da je razočaran rezultatima u ovogodišnjem šampionatu.

Botas nije pobedio nijednom u ovoj sezoni i priznao je da je bila jedna od najslabijih u njegovoj karijeri.

Finac ima ugovor sa Mercedesom za 2019. godinu i planira da ostane u ekipi i posle toga, iako je rezervni vozač Esteban Okon ozbiljan kandidat za drugog vozača svetskog šampiona u konkurenciji konstruktora.

"Ovaj sport je zanilmljiv, ne znaš šta budućnost nosi. Ali, mislim da treba da promenim pristup, pošto nemam šta da izgubim. Voziću kao da mi je svaka trka poslednja, to je dobar plan", rekao je Botas, preneo je Autosport.

Botas je u prvoj sezoni u Mercedesu, 2017. godine pobedio u tri trke, a iako je ova sezona lošija po pitanju rezultata, on je rekao da je siguran da je napredovao i primakao se šampionu, klupskom kolegi Luisu Hamiltonu.

"Ono što smo analizirali kao ekipa je da je moja brzina u kvalifikacijama i u trkama, u poredjenju sa Hamiltonom, u proseku bolja ove godine, što je pozitivno, ali rezultati nisu. Moramo da analiziramo zašto nema rezultata. Ponekad nisam imao sreće, a ponekad iz drugih razloga. Ali, mislim da su moji nastupi ove sezone bili bolji, ali rezultati lošiji", naveo je on.

Finski vozač je uveren da ima brzinu i potencijal da pobedi Hamiltona.

"Najvažnije je što nikada nisam govorio sebi da nisam dovoljno dobar za ovo. Iako sam razočaran sezonom, znam da mogu mnogo više od onoga što sam ove sezone pokazao i to je važna stvar", dodao je Botas.

kurir.rs / Beta 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...