SAD SLEDI ONO PRAVO SRPSKIM RUKOMETAŠICAMA: Poljska poslužila za uigravanje, Švedska ne može da se vadi protiv nas
Foto: EPA/EDDY LEMAISTRE

U NEDELJU DRUGI MEČ NA EP

SAD SLEDI ONO PRAVO SRPSKIM RUKOMETAŠICAMA: Poljska poslužila za uigravanje, Švedska ne može da se vadi protiv nas

Ostali sportovi -

Golman ženske rukometne reprezentacije Srbije Marija Čolić rekla je danas da je zadovoljna pobedom protiv Poljske na početku Evropskog prvenstva, ali da njena ekipa mora da podiže formu kako turnir bude odmicao.

"Biće lakše nego na otvaranju što se tiče ambijenta, ali čeka nas teži protivnik. Više nemamo prava na kiks i loše periode, moraćemo na visokom nivou da igramo protiv Šveđanki. Evropsko prvenstvo je drugačija priča u odnosu na ono što smo igrali sa njima u aprilu. Bili smo bolji u kvalifikacijama, ali uvek se na velikom takmičenju igra sa posebnom motivacijom. Biće jaka utakmica na visokom nivou", rekla je Čolić, preneo je sajt Rukometnog saveza.

Rukometašice Srbije igraju u nedelju od 18 časova u Nantu protiv Švedske, utakmicu drugog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

"Pobediće ekipa koja bude strpljivija i smanji tehničke greške na minimum, a i mi i oni igramo dobru odbranu", navela je Čolić.

Srbija je sinoć u prvom kolu pobedila Poljsku sa 33:26.

"Tu utakmicu smo iskoristili za uigravanje. Sada moramo da dižemo formu i da iskoristimo pobedu na startu. Odigrale smo sjajno drugo poluvreme. Ako budemo u nastavku prvenstva igrale na tom nivou možemo daleko da doguramo. Što se tiče prvog poluvremena, bilo je malo treme. Prva utakmica je uvek najteža. Ponosna sam na devojke što smo uspele da se izvučemo iz krize i pokažemo pravo lice", navela je ona.

Selektor Srbije Ljubomir Obradović rekao je da njegova dobro poznaje narednog protivnika.

"Na nama je da ne dozvolimo Švedskoj da se protiv nas vadi za poraz od Danske i da sve uradimo kako bismo dobili utakmicu. To je praktično ista ekipa iz kvalifikacija uz dodatak mladog levog beka Masing. Jedino je tu ona neko koga nismo poznavali od ranije, a protiv Danske je postigla tri gola. Moramo na nju da obratimo pažnju u pripremi meča", naveo je on.

Selektor je rekao da je njegova ekipa zahvaljujući dobroj odbrani pobedila Poljsku i dodao da mora da bude mirna kada se utakmica lomi.

"Devojke imaju dovoljno iskustva, godina i jednu veoma ozbiljnu medalju iza sebe. Zadovoljan sam njihovim ponašanjem. Bio je ovo početak turnira, želja je ogromna, važnost utakmice veliki. Videli ste Francuskinje i Ruskinje, dugo vremena je bilo malo golova, oseti se pritisak", rekao je Obradović.

(Beta, Foto: )

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track