Najnovije vesti

OVO JE TUŽNO! Bolje da SVET i EVROPA ne znaju šta se dešava sa Partizanom! Predsednik crno-belih otvorio dušu o stanju u klubu!
Foto: Printsreen

Baš teško

OVO JE TUŽNO! Bolje da SVET i EVROPA ne znaju šta se dešava sa Partizanom! Predsednik crno-belih otvorio dušu o stanju u klubu!

Ostali sportovi

Voda je hladna, a radijatori ne radi, opet ovaj bazen je pun dece koje treniraju vaterpolo - ovim rečima počeo je Goran Anđelković reportažu sa bazena Banjica gde su mladi vaterpolisti Partizan u tim momentima imali trening.

Sagovornik na temu stanja u najuspešnijim srpskom sportskom klubu bio je Aleksandar Šoštar, predsednik Partizana i svetski poznat vaterpolo radnik. S toga se nametnulo da razgovor počne s pričom šta svet kaže na ovo stanje.

- Bolje da Evropa i svet ne znaju za ovo, jer je ovo tužno, ali je i tužno što na ovakav način moramo da se obraćamo javnosti. Svesni smo toga da ovo nije nešto što predstavlja nivo Partizana, ali isto tako bez tih dobrih ljudi ne možemo da preživimo. Treba da se nađe neko normalnije rešenje od ovoga što pokušavamo - počeo je priču Šoštar za "Jutro sa Natašom" na TV Prva.

Sedmostruki prvak Evrope došao je do toga da živi od pomoći estradnih umetnica. Konkretno, Jelena Karleuša je uplatila crno-belima donaciju od 100 hiljada dinara.

- U nekim normalnim okolnostima ovo nije način na koji bi Partizan trebalo da živi, to nije rešenje, to nam ne priliči, niti je ikada i bilo, ali... Pa, bez toga ne možemo. Hvala svima koji su se odazvali da, ako ništa, bar imamo toplu vodu. Još uvek možemo na taj način da se održimo. Ne priliči nam svima zajedno, ali tako je.

Legendarni vaterpolista kaže da oni ne traže milostinju, već samo da se naše sistemsko rešenje.

- Po nekom sistemu sporta sve je okrenuto ka lokalnoj samoupravi. Mi ne kukamo, samo jednostavno kažemo ono što jeste. Naši problemi postali su drastično veći od ovog proleća kada se pojavila problematika oko vlastiništva bazena.

Upravo to iniciralo kompletnu dalju problematiku.

- Po papirima koje mi imamo smatramo da smo mi vlasnici jer to jeste tako. Drugi, opet, imaju neke druge papire po kojima tvrde da su oni vlasnici. Sud će doneti odluku, kakav god ona bila trebalo bi je sačekati. Nije dobro pravi uslove da klub ne može do tada da opstane. Prihodi su ostali, a zakupi otišli na drugu stranu. Imamo troškove, nemamo nikakve prihode - jasan je Šoštar.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...