USPEŠNI PARAOLIMPIJCI: Visoka sportska i zdravstvena škola organizovala prijem za Miloša Zarića, Draženka Mitrovića i Anu Jovović
Foto: promo

MEĐUNARODNA NEDELJA OSOBA SA INVALIDITETOM

USPEŠNI PARAOLIMPIJCI: Visoka sportska i zdravstvena škola organizovala prijem za Miloša Zarića, Draženka Mitrovića i Anu Jovović

Ostali sportovi -

Visoka sportska i zdravstvena škola organizovala je danas prijem i druženje sa svojim studenatima, srpskim reprezentativcima koji su i u 2018. godini nastavili da nižu sportske uspehe.

Obeležavanje međunarodnog dana osoba sa invaliditetom nije ustanovljeno da bi se ovih osoba setili samo na taj dan ali svakako jeste prilika da im se iznova oda priznanje za velike životne bitke koje su dobili i neverovatne profesionalne uspehe koje postižu.

Direktorka škole prof.dr Snežana Lazarević obratila se svojim studentima rečima zahvalnosti za postignute uspehe ove godine, Milošu Zariću, našem paraatletičaru na osvojenoj zlatnoj medalji u bacanju koplja na EP u Berlinu ove godine; paraatletičaru Draženku Mitroviću na osvojenoj bronzanoj medalji u bacanju kugle na istom takmičenju i Ani Jovović na osvojenom šestom mestu u plivanju na 100 m leđno, među četiristotine takmičara na EP, u Dablinu.

"Pobediti samog sebe u teškim trenucima to je ravno herojstvu. Posle toga ići i dalje, truditi se, raditi, zalagati, odricati i postići rezultate, pravi je podvig. Znamo da je put do uspeha pun prepreka, problema, znoja, mukotrpnog rada,treniranja, putovanja, jurenja sponzora ali na kraju takav trud mora biti nagrađen, a meni ostaje da vam se zahvalim što na takav način reprezentujete našu zemlju i školu", istakla je prof.dr Lazarević

Bila je ovo prava prilika i da im se uruče prikladni pokloni koji će ih podsećati na ovogodišnje uspehe. Druženju su prisustvovali Velimir Knežević, predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda i član UO Paraolimpijskog komiteta Srbije, Boris Malešević selektor paraplivačke reprezentacije Srbije i brojni profesori, doktori nauka iz oblasti sporta i zdravstva.

Sva tri studenta su pre svega položila najteže životne ispite izborivši se sa problemima koje im je sudbina dodelila. Draženko Mitrović je kao devetogodišnjak ostao u kolicima zahvaljujući komšijskom zalutalom metku koji ga je slučajno pogodio, a sada kao momak broji na desetine medalja osvojenih za Srbiju i obara zvanične svetske rekorde.

Miloš Zarić je sa dvadeset godina ostao u kolicima nakon saobraćajnog udesa, a danas je to ime koje će ostati upisano u istoriju sporta, kao prvi paraolimpijac Srbije koji je učestvovao na zimskim paraolimpijskim igrama, kao učesnik letnjih takođe ali i kao realizator brojnih projekata iz oblasti sporta.

Ani Jovović je sa tri godine amputirana noga zbog tumora ali ona više od deceniju pronalazi snagu i smiraj u bazenu, četvorostruka je juniorska svetska šampionka u plivanju i osvajačica brojnih medalja.

Ovo su tri divne, vedre i snažne osobe koje pokazuju da ništa nije nemoguće i ljudski uzor svim ljudima oko sebe.

Visoka sportska i zdravstvena škola je ponosna na svoje studente koji ne samo da se takmiče i ostvaruju sjajne uspehe u sportu, već su i dobri studenti na studijskom programu Sportski trener i sigurno je da će kao budući treneri moći vrlo uspešno da prenesu sva svoja znanja i iskustva paraolimpijcima, kako u atletici tako i u plivanju.

(Kurir.rs/Kurir.rs, Foto: promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track