SVE STAJE U FRANCUSKOJ! Meč Srbija - Rusija ODLOŽEN zbog protesta!
Foto: EPA/EDDY LEMAISTRE

EP

SVE STAJE U FRANCUSKOJ! Meč Srbija - Rusija ODLOŽEN zbog protesta!

Ostali sportovi -

Prvi mečevi druge runde Evropskog prvenstva u rukometu, koje se održava u Francuskoj, biće odloženi zbog velikih građanskih protesta koji su najavljeni u toj zemlji.

Najbolje srpske rukometašice trebalo je da u subotu u Nantu odigraju prvi meč druge faze takmičenja protiv Rusije, ali su potpuno neočekivano dobile dan odmora. Meč je zakazan za nedelju u 18.00.

Odložena je i utakmica između Francuske i Švedske, koja će takođe biti odigrana u nedelju, ali od 15 časova.

Centar Pariza sutra će, zbog najavljenih novih antivladinih demonstracija pokreta Žutih prsluka biti blokiran i naći će se pod drastičnim merama obezbeđenja pošto će vlasti nastojati da spreče izbijanje novog nasilja, a u tu svrhu će prvi put od 2005. i velikih nereda u predgrađima velikih francuskih gradova, biti upotrebljena oklopna vozila.

Pariska policija će, navodi AP, dobiti pojačanje u vidu desetak oklopnih vozila. "Ta vozila mogu da budu veoma korisna za zaštitu zgrada. A u slučaju da postave barikade, možemo brzo da raščistimo prostor i obezbednimo prolazak naših jedinica", kazao je predsednik francuskog policijskog sindikata "Alijans" Stanislas Godon.

U prestonici će biti raspoređeno dodatnih 8.000 pripadnika policije, a prefekt pariske policije izdvojio je 14 zona visokog rizika koje će biti u potpunosti raščišćene pre početka protesta.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track