Najnovije vesti

SPECIJALNA PRIZNANJA SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE: Nagrađeni Dragan Džajić i Borislava Perić-Ranković!
Foto: SSS

za izuzetan doprinos sportu

SPECIJALNA PRIZNANJA SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE: Nagrađeni Dragan Džajić i Borislava Perić-Ranković!

Ostali sportovi

Legendarni srpski fudbaler Dragan Džajić i Borislava Perić-Ranković, olimpijska, svetska i evropska šampionka u parastonom tenisu, dobitnici su Specijalnih priznanja Sportskog saveza Srbije (SSS) za 2018. godinu.

 

foto: SSS

 

Oni su nagrađeni za izuzetan doprinos i prosperitet srpskog sporta u Srbiji i svetu, a priznanja su im uručili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik SSS Davor Štefanek na svečanosti u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

 

"Iskreno, nisam očekivao ovo priznanje, sigurno mi je jedno od najdražih do sada. Hvala svima, neka živi naša Srbija", rekao je Dragan Džajić, jedan od najboljih fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije, uspešni funkcioner i sada počasni predsednik Crvene zvezde.

 

foto: SSS

 

Borislava Perić-Ranković, na ivici suza, istakla je da joj je čast što je dobila priznanje.

 

"Malo je trenutaka kada ostanem bez teksta, a ovo je taj. Hvala na poverenju, nadam se da ću u budućnosti takođe biti uspešna", poručila je ona.

 

Zahvalnicu za doprinos dobio je i bivši atletičar i srpski rekorder na 5.000 i 10.000 metara Dane Korica, sada generalni sektetar SSS-a.

 

foto: SSS

 

Specijalno priznanje S S S-a je nagrada ustanovljena 2011. godine za zaslužne sportske radnike, sportiste, ljude koji su dali značajan doprinos rezultatima sportista Srbije.

 

Dosadašnji laureati bili su Ivica Dačić i Novak Djoković (2011), Borislav Stanković i Jasna Šekarić (2012), Dušan Ivković i Bora Milutinović (2013), Ranko Žeravica i Aleksandar Boričić (2014), Dragan Kićanović i Nenad Lalatović (2015), Svetlana Kitić i Željko Obradović (2016) i Zoran Gajić i Dejan Savić (2017).

 

foto: SSS

 

Kurir sport/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...