RUKOMETAŠICE IMAJU RECEPT  Naša odbrana ruši Ruskinje!
Foto: Privatna Arhiva

Dijana Števin za Kurir

RUKOMETAŠICE IMAJU RECEPT Naša odbrana ruši Ruskinje!

Ostali sportovi -

Francusku potresaju nemiri, ali nema sumnje da će goreti i na terenu u susretu rukometašica Srbije i Rusije na Evropskom prvenstvu.

Zbog poznatih dešavanja u zemlji "galskih petlova", susret naših devojaka i olimpijskih šampionski na EP prolongiran je za nedelju (18.00), ali nervoze u taboru Srbije nema.

Dijana Števin, standardna reprezentativka Srbije, koja već ima oko 80 nastupa u nacionalnom dresu, kaže za Kurir da je atmosfera u timu pobednička i da su devojke fokusirane isključivo na utakmicu sa Rusijom.

- Pokazale smo da možemo da se nosimo sa svima. O igri Ruskinja, olimpijskih šampionki, suvišno je trošiti reči. Igrale smo sa njima na turniru u Rumuniji, pa smo svesne njihovih mogućnosti. Ključna će biti naša odbrana i sprečavanje kontri. Ako tu dobro odgovorimo, onda će i u napadu ići mnogo lakše - kaže Števin i nastavlja:

foto: EHF

- Pred nama su tri najteže utakmice i izuzetno nezgodni rivali. Čekaju nas Crna Gora i domaćin Francuska. Nama je puno značila podrška sa tribina u Nantu. Sjajnu atmosferu na tribinama su napravile mlade rukometašice mog kluba Sel sir Bel. Sa njima je bila i moja saigračica Slađana Topić. U Francuskoj igram od 2013. godine, a silno bih volela da ovu zemlju upamtim i po osvojenoj medalji. Učinićemo sve da se to i desi - jasna je Dijana Števin.

Kurir Sport/Saša Urošev, foto: Privatna arhiva/EHF

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track