DELFINI SLAVILI POSLE DRAME U NIŠU: Srbija savladala Hrvatsku u Evropa kupu posle boljeg izviđenja peteraca!
Foto: VSS

zanimljivo

DELFINI SLAVILI POSLE DRAME U NIŠU: Srbija savladala Hrvatsku u Evropa kupu posle boljeg izviđenja peteraca!

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je posle peteraca Hrvatsku rezultatom 11:9.

U trećem kolu Evropa Kupa srpski vaterpolisti u Nišu su posle peteraca bili bolji od Hrvatske. Veoma zanimljiv susret odigran je na bazenu SC „Čair“. Ekipa Dejana Savića povela je 1:0, imala je šansu iz peterca da duplira vođstvo, ali je Hrvatska sa tri brza gola preokrenula, a u drugom periodu je vodila i 5:2. Ipak, Srbija je uspela da smanji na 5:4, nešto kasnije stigne i do izjednačenja, ali su Hrvati bili bliži pobedi. Međutim, u poslednjoj sekundi Dušan Mandić je pogodio za 7:7 i tako izborio peterce.

Branislav Mitrović je zaustavio udarce Mara Jokovića i Anta Vukičevića, dok su na drugoj strani bili sigurni Filip Filipović, Andrija Prlainović, Nikola Jakšić i na kraju Mandić.

Veoma neizvestan meč su odigrali Delfini i Barakude u „Čairu“ u Nišu, gde je posle četiri četvrtine na semaforu pisalo 7:7. Dve reprezentacije su nastupile u gotovo najjačim sastavima, iako meč, osim tradicionalno velikog rivalstva, nije imao presudan značaj u Evropa kupu, koja se igra u sklopu kvalifkacija za Svetsku ligu.

Srbija je povela golom Duška Pijetlovića, ali je do kraja većinom bila u rezultatskom zaostatku i tek je u poslednjem napadu, golom Dušana Mandića, sa igračem više, došla do peteraca.

Sjajan je na golu Hrvatske bio golman Ivan Marcelić, koji je imao 14 odbrana, dok su srpski igrači čak deset puta pogađali okvir protivničkog gola. Nije Srbija imala sreće ni sa peteraca u regularnom toku meča, pošto nije realizovala dva, najpre pri vođstvu 1:0, a onda i na 1:3. Udarce Filipa Filipovića su zaustavljali prečka i golman Marcelić.

Po četvrtinama je bilo 1:3, 3:2, 1:1, 2:1, a Hrvatska je vodila sa 5:2 u finišu druge četvrtine, što je bila najveća prednost Barakuda. U poslednjim trenucima pred poluvreme Srbija je uspela da postigne dva gola, prvo preko Prlainovića, a zatim i 16 sekundi pre velikog odmora preko Duška Pijetlovića.

Delfini su se tada vratili u meč, imala je Srbija i šansu da povede sa 6:5, ali su se Hrvati odlično branili i vodili sve do dve sekunde pre kraja kada je Mandić uveo meč u peterce. Hrvatska je imala i peterac pri vođstvu 6:5, kada je Branislav Mitrović odbranio udarac Vukićeviću, dok je u kontri Filipović poravnao skor, posle asistencije Strahinje Rašovića.

Odluka je pala sa penala, a Filipović, Prlainović, Jakšić i Mandić, su pogađali za Srbiju, a kod Hrvata su precizni bili Ćavi Garsija i Fatović. Golman Srbije Branislav Mitrović je odbranio udarac Jokovića, dok je Vukićević u penal seriji pogodio stativu.

Srbija je prva na tabeli grupe D Evropa kupa sa šest bodova, druga je Hrvatska sa tri, dok je poslednja Rumunija bez bodova.

Srbija – Hrvatska 11:9 (1:3, 3:2, 1:1, 2:1- 4:2)

Bazen Čair. Gledalaca 1400. Sudije: Severo (Italija), Vojevodin (Rusija). Igrač više: Srbija 11 (3), Hrvatska 10 (3). Peterci: Srbija 2 (0), Hrvatska 2 (1).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, V. Rašović, Ranđelović, Drašović, D. Pijetlović 2, Vico, S. Rašović, Jakšić 1, Filipović 4, Prlainović 2, S. Mitrović, B. Mitrović. Selektor: Savić.

HRVATSKA: Marcelić, Macan, Fatović 3, Lončar, Joković 1, Čagalj, Vukićević, Bušlje, Miloš, Vrlić 1, Šetka 1, Garsija 3, Anić. Selektor: Tucak.

Peterci: Joković – brani Mitrović, Filipović 8:7, Vukičević – brani Mitrović, Prlainović 9:7, Garsija 9:8, Jakšić 10:8, Fatović 10:9, Mandić 11:9.

Kurir sport

Foto: VSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track