POJAČANJE VREDNO TITULE:  Svetska prvakinja u Zvezdi!
Foto: Pritnscreen/Instagram

crveno-bele jače nego ikad

POJAČANJE VREDNO TITULE: Svetska prvakinja u Zvezdi!

Ostali sportovi -

Reprezentativka Srbije Tijana Malešević potpisala ugovor sa najtrofejnijim ženskim srpskim odbojkaškim klubom

Svetska i evropska šampionka Tijana Malešević nova je odbojkašica Crvene zvezde i biće veliko pojačanje ovog kluba u borbi za titulu.

Lepa Užičanka je nešto više od mesec dana trenirala sa odbojkašicama crveno-belih, pošto je ostala bez kluba. Tijana Malešević ima 27 godina i dugogodišnja je reprezentativka Srbije. Igra na poziciji primača servisa, a kao član srpske reprezentacije je u prethodne tri godine osvojila svetsko i evropsko zlato i olimpijsko srebro.

foto: Privatna Arhiva

- S obzirom na to da treniram sa Crvenom zvezdom vec duže vreme, lako smo se dogovorili oko saradnje. Hvala Ani Avramović i upravi kluba, kao i treneru Aleksandru Vladisavljevu, koji su mi dopustili da treniram sa ekipom sve ovo vreme nakon završetka Svetskog prvenstva i da ostanem u formi. Pošto nemam angažman došli smo na ideju da pomognem i da igram utakmice za Crvenu zvezdu - rekla je Tijana Malešević i dodala:

- Veoma se radujem igranju za crveno-bele. Nešto više od mesec dana treniram sa devojkama i sprijateljili smo se. Verujem da će i njima dosta značiti, kao i Saletu, pošto im na treninzima donosim sigurnost i iskustvo, gde one dosta toga mogu da vide i nauče. Raduje me što mogu svoje iskustvo da im prenesem.

Tijana Malešević ima zlato sa Svetskog prvenstva, dve zlatne medalje sa Evropskih prvenstava, srebro sa Olimpijskih igara 2016. godine, kao i srebro sa Svetskog Kupa 2015. Crvena zvezda je najuspešniji ženski kolektiv u Srbiji sa 27 titula i 17 kup trofeja. Poslednju titulu crveno-bele su osvojile 2013. godine.

Lična karta

Tijana Malešević

Rođena: 18. mart 1991. Mesto rođenja: Užice Pozicija: primač servisa Visina: 185 centimetara Te`ina: 78 kilograma Klubovi: Jedinstvo, Volero, Pil, Prostecjov, Beledijespor, Novara, Osasko, CSM Volej Alba

Zemlje u kojima je igrala: Srbija, Švajcarska, Poljska, Češka, Turska, Italija, Brazil, Rumunija

Sportska porodica

Uvek uz brata košarkaša

Tijana Malešević potiče iz sportske porodice. Njen dve godine stariji brat Nikola Malešević profesionalni je košarkaš i trenutno igra u Rumuniji za Steauu iz Bukurešta. Ponikao je u užičkoj Slobodi, a od 2009. do 2013. je studirao u SAD, na univerzitetu Roud Ajland. Bio je na NBA draftu, ali nije izabran, a potom i na probi u Partizanu. Igrao je za poljski Šlonsk, Mladost iz Mrkonjić grada, valjevski Metalac. Bio je član srpske reprezentacije sa kojom je 2013. godine osvojio srebro na Mediteranskim igrama, kao i bronzu na Univerzijadi.

kurir.rs / A.Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track