JEDINO ŠTO ŽELI JE DA JEDNOG DANA DRŽI SVOJU DECU U NARUČJU BEZ NEPODNOŠLJIVIH BOLOVA! Imala je samo 17 godina kada je osvojila ČETIRI olimpijska zlata, a sa samo 23 morala je da ZAVRŠI KARIJERU!
Foto: Profimedia

BILI SU UBEĐENI da će nadmašiti Felpsa

JEDINO ŠTO ŽELI JE DA JEDNOG DANA DRŽI SVOJU DECU U NARUČJU BEZ NEPODNOŠLJIVIH BOLOVA! Imala je samo 17 godina kada je osvojila ČETIRI olimpijska zlata, a sa samo 23 morala je da ZAVRŠI KARIJERU!

Ostali sportovi -

Američka plivačica, Misi Frenklin, zvanično je objavila da je okončala plivačku karijeru u 23. godini.

Aktuelna svetska rekorderka na 200 metara leđno i osvajačica pet zlatnih medalja na Olimpijskim igrama i 11 na Svetskim prvenstvima zbog problema fizičke, ali i psihičke prirode morala je da završi karijeru.

Misi je u intervjuu za ESPN priznala da pati od depresije anksioznosti i nesanice.

"Trebalo mi je dosta vremena da kažem 'odlazim u penziju'", počela je Misi.

"U aprilu 2016. godine sam morala da se povučem sa takmičenja zbog intenzivnih bolova u ramenu. Nikad pre nisam osetila takve bolove. Moje druge Olimpijske igre su bile na vratima, to je mogao da bude vrhunac moje karijere. Trenirala sam uz fizičku i emotivnu bol i sve sam činila da ostanem uzdignute glave. Preživljavanje tih osam dana rija bilo je najveće dostignuće moje karijere", rekla je Misi koja je u Riju svojila sedmo mesto na 200m leđno i zlato u štafeti 4x200.

foto: Profimedia

Početkom 2017. godine imala je operaciju oba ramena, ali bol nije prolazila. Rešila je da pauzira naredno leto i tad je započela ljubavnu priču sa bivšim plivačem Hajesom Džonsonom, za kog se kasnije i udala.

foto: Profimedia

U jesen se vratila treninzima, ali bol je bila sve jača. Dijagnostifikovali su joj teški hronični artritis i preporučili novu operaciju.

"Kada sam čula reč 'operacija', odmah sam se slomila jer sam znala da je moj odgovor 'ne'. Predugo sam trpela veliku bol, ne mogu ponovo da prolazim kroz to, bez garancije da će mi pomoći. Suprug mi je rekao da me podržava u potpunosti, šta god da odlučim. Rekao mi je da mu je najvažnije da jednog dana mogu da držim našu decu u naručju bez nepodnošljivih bolova. Počela sam da shvatam da mi je najveći životni san, veći od svih olimpijskih zlata, da postanem majka", rekla je Frenklin.

foto: Profimedia

Misi je imala samo 17 godina kada je 2012. godine u Londonu postala četverostruka olimpijska šampionka. Godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu osvojila je čak šest zlata. Prognozirali su joj blistavu budućnost, da će biti uspešnija od Felpsa (28 OI medalja)... Međutim, povrede su učinile svoje...

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track