ONA DOMINIRA KAO NOVAK: Izabrana je za najbolju sportistkinju Evrope, a svi ćemo je još dugo pamiti po OVOM spektakularnom podvigu u Pjongčangu! (VIDEO)
Foto: Instagram

bez konkurencije

ONA DOMINIRA KAO NOVAK: Izabrana je za najbolju sportistkinju Evrope, a svi ćemo je još dugo pamiti po OVOM spektakularnom podvigu u Pjongčangu! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Odabrani su najbolji sportsiti za 2018. godinu u Evropi u izboru Poljske novinske agencije (PAP).

Najbolji srpski teniser Novak Đoković našao se na vrhu liste najboljih, odmah iznad Hrvata Luke Modrića i vozača Formule 1 Luisa Hamiltona. Na četvrtoj pozciji našla se Češka skijašica Ester Ledecka, koja je ujedno ponela nagradu za najbolju sportistkinja Starog kontinenta.

Ovu Poljakinju ćemo svi da pamtimo po velikom podvigu na Zimskim olimpijskim igrama održanim u Pjongčangu.

Najveća priča Zimskih olimpijskih igara postala je Estera Ledecka, 22-godišnja Čehinja koja je bila totalni autsajder u alpskom skijanju, disciplina superveleslalom. A na kraju je osvojila zlato.

Stotinku prednosti ispred olimpijske pobednice iz Sočija u istoj disciplini, Australijanke Ane Veit, imala je Ledecka. Bronzana bila je Tina Veirater iz Lihtenštajna.

Nikada u karijeri Ester nija bila niti blizu podijuma, najbolji plasman u superveleslalomu bila su joj dva 19. mesta iz Garmiša 2017. godine i Lejk Luisea 2016. godine, dok iz spusta ima jedno sedmo mesto iz Lejk Luisa prošle godine.

Što je još neverovatnije, ona je zapravo svetska prvakinja u snobordu u paralelnom veleslalomu iz Siera Nevade prošle godine, srebrna iz paralelnog slaloma, gde takođe ima svetskih naslova iz 2015. godine. U tim će disciplinama loviti zlato na ovim Igrama. Ako uspe, biće to najveća priča ne samo ovih ZOI.

Za bajku češke skijašice/snouborderke zaslužna je i Amerikanka Mihaela Šifrin, ona joj je navodno pozajmila skije za spust. Priča je toliko neverovatna da su mnogobrojni svetski mediji već proglasili Vejt za olimpijsku pobednicu u spustu.

Toliko je takav rasplet bio nemoguć da 22-godišnja devojka iz Češke, koja u alpskom skijanju nastupa onako, za svoj gušt, osvoji medalju, a kamoli zlato.Kada je ušla u cilj u ''zelenom'', ni sama nije mogla da veruje. Na kraju su se svi morali izvinjavati, zlato ide u Prag.

Ahoj, uvidíme se ve středu?? ?? @adidas #zona #adidas

A post shared by Ester Ledecká (@esterledecka) on

''Kada sam prošla cilj mislila sam da se radi o greški. Mislila sam, ma u redu sada će promeniti vreme, malo ću pričekati da dodaju koju sekundu na moje vreme. Ali, ništa se nije dogodilo, samo su svi počeli vrištati i onda sam pomislila-ovo je stvarno čudno.'' rekla je Ledecka.

A lista Top 10 je izgledala ovako:

1. Novak Djoković (Srbija, tenis) - 145 bodova

2. Luka Modrić (Hrvatska, fudbal) - 132

3. Luis Hamilton (Velika Britanija, Formula 1) - 114

4. Ester Ledecka (Češka, snoubord) - 74

5. Marten Furkad (Francuska, bijatlon) - 69

6. Marsel Hiršer (Austrija, alpsko skijanje) - 67

7. Marit Bjorgen (Norveška, kros kantri) - 59

8. Antoan Grizman (Francuska, fudbal) - 43

9. Kevin Majer (Francuska, atletika) - 40

10. Simona Halep (Rumunija, tenis)

Kamil Stoh (Poljska, ski skokovi) - 39....

Kurir sport

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track