Najnovije vesti

ŽIVOT MIHAELA ŠUMAHERA I DALJE JE OGROMNA MISTERIJA! Prošlo je tačno PET GODINA od stravične nesreće!
Foto: Reuters

veo tajne

ŽIVOT MIHAELA ŠUMAHERA I DALJE JE OGROMNA MISTERIJA! Prošlo je tačno PET GODINA od stravične nesreće!

Ostali sportovi

Bez obzira na izjavu Žana Toda da je Šumi bolje i da može da gleda trke, još se ne zna ništa od zdravstvenom stanju sedmostrukog prvaka

Bila je nedelja, na današnji dan, 29. decembra pre pet godina. Bezazleno i rekreativno skijanje u Francuskoj, u skijalištu Meribel, sa sinom Mikom, pretvorilo se u životni pakao za Mihaela Šumahera i njegovu porodicu.

Bizarna nesreća prikovala je Šumija za krevet u njegovom domu u Švajcarskoj i potpuno ga izolovala od sveta. Proteklih godina bili smo svedoci raznih naklapanja koja su se pojavljivala po svetskim medijima vezanim za stanje i oporavak sedmostrukog svetskog šampiona u Formuli 1.

foto: Profimedia

Mihael Šumaher odlučio je da skija neuređenim delom planine i tom prilikom je pao i udario glavom u kamen ispod snega. Kaciga koja je pukla na pola spasila mu je život, a potom je helikopetrom hitna prevezen u bolnicu. Otada su u javnost stizale samo šture informacije o njemu. Posle dve operacije na klinici u Grenoblu, lekari su ga stavili u indukovanu komu, iz koje se postepeno počeo buditi u junu 2014. Rehabilitacija je tokom leta nastavljena u Lozani, a onda je u septembru premešten u svoju kuću u Glandu u Švajcarskoj.

foto: Profimedia

Šumaherovo zdravstveno stanje i danas je misterija. U početku je javnost obaveštavala Sabine Kem, a onda je njegov advokat Feliks Dam na ročištu za tužbu protiv nemačkog magazina "Bunte" izjavio da Mihael ne može ni da hoda, ni da stoji. U nedostatku zvaničnih informacija, četiri godine bile su krcate spekulacijama, lažnim vestima i neproverenim "insajderskim" informacijama neimenovanih prijatelja ili bivših saradnika.

Od toga da je prikovan za krevet i da se hrani na cevčicu, do toga da sedi u kolicima, ima slabo pamćenje i sa setom dane provodi gledajući kroz prozor. Jedan takav izvor otkrio je da se Mihaelova žena Korina i deca Đina-Mari (20) i Mik (18) i dalje nadaju "medicinskom čudu".

foto: Profimedia

Početkom decembra nekadašnji šef tima Ferarija i sadašnji predsednik FIA Žan Tod iznenadio je javnost izjavom: - Gledao sam trku za Veliku nagradu Brazila s Mihaelom!

Žan Tod je jedan od retkih ljudi koji ima pristup Šumaherovoj vili u Švajcarskoj, a svog prijatelja posećuje dva puta mesečno. Iako su svi svetski mediji preneli ovu izjavu, niko iz Šumaherove blizine na nju nije reagovao, od porodice i supruge Korine, do portparolke Sabine Kem.

Kućna bolnica

Nedeljno lečenje od 127.000 evra

Lečenje Mihaela Šumahera u kućnim uslovima njegove vile u Glandu košta oko 127.000 evra, objavio je engleski list "Dejli mejl" pre četiri godine. O zdravstvenom stanju Nemca brine medicinski tim od 15 ljudi, koji čine lekari, medicinske sestre, maseri i nutricionisti. Svi oni u vilu dolaze bez mobilnih telefona kako bi se sprečila mogućnost da neke od Šumaherovih fotografija budu objavljene u medijima.

Kultna rečenica

Nastavi da se boriš

"Uvek sam verovao da nikad, ali baš nikad ne smete odustati i da se uvek treba boriti ako postoji i najmanja šansa." Ovo je rečenica koju je pre 11 godina izgovorio Mihael Šumaher. Ona se može pročitati kada se otvori veb stranica neprofitne organizacije "Keep Fighting", inspirisane Šumaherovim likom i delom.

Lična karta

Mihael Šumaher

Rođem: 3. januara u Hirtu Timovi u F1: Džordan, Beneton, Ferari, Mercedes Debi u F1: VN Belgije 1991. Poslednja trka: VN Brazila 2012. Prva pobeda u F1: VN Belgije 1992. Poslednja pobeda u F1: VN Kine 2006. Trka u Formuli 1: 308 Pobeda u F1: 91 Uzastopne pobede: 7 Pobede na istoj VN: 7 (Francuska) Pol pozicije: 68 Podijumi: 155 Bodovi u F1: 1.566 Titule u F1: 7 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004)

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...