VELIKA SRCA U SRCU VOJVODINE: Vaterpolisti iz Novog Sada održali humanitarni turnir!
Foto: Kurir

BRAVO, DELFINI

VELIKA SRCA U SRCU VOJVODINE: Vaterpolisti iz Novog Sada održali humanitarni turnir!

Ostali sportovi -

Na bazenu "Slana Bara" u Novom Sadu juče je održana dobrotvorna manifestacija od nazivom "Crveno-belo veče" u organizaciji Vaterpolo kluba Vojvodina i novosadskog Crvenog Krsta.

foto: Kurir

Posetioci su imali priliku da uživaju u revijalnim utakmicama svih selekcija vaterpolista i vaterpolistkinja iz srca Vojvodine, a ceo događaj imao humanitarni karakter jer je bilo organizovano prikupljanje poklona i slatkiša za socijano ugroženu decu iz Novog Sada. Tim povodom, ženska selekcija vaterpolo kluba nastavila je sa sakupljanjem dobrotvornih priloga.

Vaterpolo klub Vojvodina inače postoji preko 80 godina, i po rečima predsednika kluba Dragana Rešanovica, osnovni cilj je negovanje i razvijanje pravih vrednosti kroz bavljenje sportom i formiranje zdravih mladih ljudi, sportista i budućih šampiona ovog trofejnog sporta.

foto: Kurir

Posebnu draž ovom sportskom okupljanju doprinelo je i učešće igrača koji su ponikli u ovom klubu, a učestvovali su u reprezentativnim selekcijama, na čelu sa istinskim zvezdama ovog sporta i osvajačima zlatne olimpijske medalje Branislava Mitrovića, Duška i Gojka Pijetlovića i Miloša Ćuka, čime su svi mladi ljubiteji vaterpola bili oduševljeni.

- Uvek je lepo okupiti se na mestu gde smo počeli i naučili naše prve vaterpolo korake i družiti se sa mladima koji treba jednog dana da nas naslede, pogotovo na događajima humanitarnog karaktera. Drago nam je da ih naši uspesi motivišu na treniranje i dalji rad, a i mi uvek dobijamo dodatnu stimulaciju za rad kada vidimo koliko to drugima znači - kaže golman seniorske reprezentacije Srbije Branislav Mitrović.

Marija Dejanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track