Najnovije vesti

SRPSKA ZASTAVA PRVI PUT U KICBILU: Marko Vukićević ispisuje novu stranicu istorije našeg skijanja
Foto: privatna arhiva

NA STAZI STREIF

SRPSKA ZASTAVA PRVI PUT U KICBILU: Marko Vukićević ispisuje novu stranicu istorije našeg skijanja

Ostali sportovi

Najbolji srpski skijaš Marko Vukićević trku spusta na stazi Streif u Kicbilu (Austrija) voziće u petak od 11.30, umesto u subotu kako je prvobitno najavljeno, a superveleslalom u nedelju.

Do promena je došlo zbog vremenskih uslova.

 

Srpski reprezentativac je spreman za sutrašnji istorijski spust, kada će se na legendarnoj stazi u Kicbilu, prvi put zavijoriti srpska zastava.

 

foto: privatna arhiva

 

"Odradio sam dva naporna treninga i spreman sam da se suočim i sa najopasnijom stazom u Svetskom kupu. Staza je duga 3312 metara i od starta do cilja je 860 m visinske razlike. Start trke je veoma zahtevan, sa nagibom terena 85 odsto gde skijaši za sedam sekundi dobijaju ubrzanje od 120 km/h i skaču oko 60 m u vazduhu. Staza ima puno neravnina, a organizatori su stazu dodatno utvrdili vodom tako da je sneg potpuno leden. Na drugom treningu sam bio dve sekunde brži nego na prvom, što znači da je za rezultat od velikog značaja iskustvo i poznavanje staze. Sutra, na trci spusta, biću jedini takmičar koji prvi put nastupa na toj stazi, ali bez obzira na to biću odlučan i hrabar na startu. Znam na kojim delovima staze imam još rezerve pa ću se sutra potruditi da dam sve od sebe. Posebno sam ponosan na činjenicu da će se sutra ispisati nova stranica istorije srpskog skijanja", rekao je Marko Vukićević.

 

Podsetimo, srpski reprezentativac u alpskom skijanju, prvi je Srbin koji će nastupiti na FIS World Cup trci, na stazi Streif, koja važi za najtežu i najopasniju u Svetskom kupu i malo je skijaša koji mogu da se pohvale nastupom na njoj.

 

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: privatna arhiva)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...