NEMA KLANOVA, SVI SU ZAJEDNO: Ovako se najbolji srpski bokseri pripremaju na Zlatiboru
Foto: Bokserski savez Srbije

VELIKI IZAZOVI U 2019. GODINI

NEMA KLANOVA, SVI SU ZAJEDNO: Ovako se najbolji srpski bokseri pripremaju na Zlatiboru

Ostali sportovi -

Najbolji bokseri Srbije, seniorski i omladinski reprezentativci, pripremaju se na Zlatiboru za izazove u 2019. godini, od koji su najvažniji Evropski šampionat u Belorusiji i prvenstvo sveta u Rusiji.

Pod dirigentskom palicom novog selektora, proslavljenog asa Miodraga Perunovića, radi se naporno, ali veoma kvalitetno.

Mladi Đorđe Bujišić, osvajač srebra prošle godine na "Zlatnom pojasu" u Rumuniji istakao je da su ciljevi veliki.

"Svi imamo velike ciljeve, a verujem da u radu sa ovakvim legendama, koje nam prenose znanje, možemo da uradimo ono što su oni davnih godina. Verujem da možemo da osvojimo medalje na Evropskom prvenstvu. Pre toga nas čeka takmičenje u Bugarskoj, na kom ja neću moći da učestvujem zbog povrede, ali verujem da ću ućestvovati na Evropskom prvenstvu do 22 godine u Vladikavkazu", istakao je Bujišić.

Osvajač "Zlatne rukavice" Vladan Babić kaže da je veoma zadovoljan kako se radi na pripremama.

"Nema klanova, svi smo zajedno, ja mogu da se družim s momcima iz svih kategorija. Vlada veoma pozitivna atmosfera, što je veliki plus za celu reprezentaciju. Momci su zadovoljni i radom i kompletnim uslovima.

Ne bih da guram Evropsko prvenstvo u prvi plan, ima još dosta do njega. Imamo sad taj turnir koji je mini Svetsko prvenstvo, na kom će učestvovati Kubanci, Rusi, svi najjači borci. Nakon toga nas čeka 'Beogradski pobednik', koji je jedan od jačih poslednjih par godina, pa tek onda ćemo da razmišljamo o Evropskom prvenstvu", rekao je Babić.

Prema njegovim rečima, najbitnije je da ekipu zaobiđu povrede.

"Zbog toga je bitno što se na Zlatiboru dobro i pažljivo radi. Imamo sve uslove, ko god da se požali na neki problem, odmah ima fizikalnu terapiju, najbolju moguću negu. To je dodatni motiv kako bi bokseri videli da im se maksimalno pomaže", poručio je Babić.

(Tanjug, Foto: Bokserski savez Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track