AMERIKA U ŠOKU! Petostruki olimpijski šampion saznao da ima RAK! Njegova potresna poruka rasplakala je čitav svet! (VIDEO)
Foto: AP

veliki borac

AMERIKA U ŠOKU! Petostruki olimpijski šampion saznao da ima RAK! Njegova potresna poruka rasplakala je čitav svet! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Petostruki olimpijski šampion, plivač Nejtan Edrijen, otkrio je da boluje od raka testisa.

- Osećao sam da nešto nije u redu, nažalost, nakon posete specijalistima smo otkrili rak u ranoj fazi, počeo sam lečenje i prognoza je dobra - napisao je Edrijen na Instagramu, a onda poručio da se brzo vraća u bazen i želi nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

- Život je kao i trka na 100 metara slobodno, težak i brz tako da ne možete uvek videti ko je ili šta je iza vas. U bazen ću se vratiti za nekoliko sedmica a sa ciljem odlaska u Tokio - poručio je hrabri plivač koji će na operaciju početkom iduće sedmice.

- Želim razbiti predrasude o zdravlju muškaraca. Prečesto izbegavamo razgovare o ovako važnim temama, ignorišemo potencijalna upozorenja i odlažemo pomoć koja nam je potrebna - dodao je.

Edrijen je vlasnik pet olimpijskih zlata. Jedino pojedinačno osvojio je na Igrama u Londonu 2012. godine u trci na 100 metara slobodno. Preostala četiri zlata osvojio je kao deo američke štafete. U bogatoj kolekciji ima i jedno olimpijsko srebro te dve bronzane medalje.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track