Srpski četverac sa kormilarom odbranio svetski tron
Foto: Tanjug

Zlatni veslači

Srpski četverac sa kormilarom odbranio svetski tron

Ostali sportovi -
Srpski četverac sa kormilarom u sastavu Aleksandar Filipović, Jovan Jovanović, Luka Đorđević, Igor Lucić i Mateja Jošić osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u litvanskom mestu Trakai

TRAKAI - Srpski četverac sa kormilarom u sastavu Aleksandar Filipović, Jovan Jovanović, Luka Đorđević, Igor Lucić i Mateja Jošić osvojio je danas zlato na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u litvanskom mestu Trakai.

Srpski četverac je odbranio tron na koji su se popeli prošle godine u Amsteradmu kada su oborili pet godina star svetski rekord.

Posada u sastavu Filipović, Jovanović, Đorđević, Lucić i Jošić zauzela je prvo mesto sa vremenom od šest minuta, 34 sekundi i 13 stotinki ispred reprezentacija SAD (6:35.42), Novog Zelanda (6:37.87), Francuske (6:38.88), Australije (6:39.65) i Nemačke (6:47.20).

Finalna trka je bila neizvesna. Srpski reprezentativci su posle prvih 500 metara bili na poslednjem mestu, ali su pojačali ritam u drugoj polovini trke i nakon velike borbe sa posadom SAD, stigli do zlata.

Inače, četverac sa kormilarom je bio jedini čamac koji je predstavljao Srbiju na SP u Litvaniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track