Najnovije vesti

ULAGANJE U SPORT: Udovičić poklonio opremu klubovima u Novom Bečeju
Foto: TANJUG/ Ministarstvo omladine i sporta

Briga o mladima i sportu u prvom planu

ULAGANJE U SPORT: Udovičić poklonio opremu klubovima u Novom Bečeju

Ostali sportovi

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas opštinu Novi Bečej, obišao lokalnu Halu sportova, kao i rukometni i fudbalski klub kojima je poklonio sportsku opremu i lopte.

"Drago mi je što sam danas u opštini Novi Bečej, koja je u prvi plan stavila brigu o mladima i sportu. Kako kroz renoviranje i rekonstrukciju sportske infrastrukture, tako i kroz pomoć i podršku kroz različite programe, projekte za mlade ali i organizaciju iz oblasti sporta. Današnjom posetom nastavljamo akciju doniranja sportske opreme i rekvizita za fiskulturne sale. Naša ideja je obnovimo što više fiskulturnih sala, kako bismo obezbedili deci da neometano treniraju i nastave da postižu najbolje rezultate", rekao je Udovičić.

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović nije krio zadovoljstvo što je opština prvi put ugostila Udovičića u svojstvu ministra omladine i sporta i naglasio da se dosta ulaže u sport, ne samo u funkcionisanje, nego i u održavanje i unapređenje infrastrukture.

"Opština je već obezbedila 14.000.000 dinara za rekonstrukciju parketa u Hali sportova. Očekujemo i pomoć ministarstva oko rekonstrukcije ostatka Hale sportova. Zahvalni smo ministru što je došao jer ćemo na ovaj način ostvariti bolju komunikaciju između lokalne samouprave i Ministarstva omladine i sporta. Za nas je bitno da realizujemo plan koji imamo, a to je da u naredne dve godine uložimo oko 120.000.000 dinara u sportsku infrastrukturu uz pomoć vlade Autonomne pokrajine Vojvodine i Vlade Srbije", rekao je Maksimović.

Ministarstvo omladine i sporta najavilo je da će putem konkursa obezbediti i novčana sredstva za rekonstrukciju sportskih objekata kako bi lakše obezbedili pristup i korišćenje objekata osobama sa invaliditetom.

Tanjug Foto: Ministarstvo omladine i sporta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...