Najnovije vesti

ŠUMAHEROV SIN MIK OTKRIO DETALJE O NAJVAŽNIJEM RAZGOVORU S OCEM: Biti Mihaelov naslednik ima dobre i loše strane. Divim mu se, ali ponekad je teško slediti njegove korake
Foto: Profimedia

Savet koji pamti ceo život

ŠUMAHEROV SIN MIK OTKRIO DETALJE O NAJVAŽNIJEM RAZGOVORU S OCEM: Biti Mihaelov naslednik ima dobre i loše strane. Divim mu se, ali ponekad je teško slediti njegove korake

Ostali sportovi

Mik Šumaher velikim koracima grabi ka slavi koju ima njegov otac Mihael Šumaher.

Mladi 19-godišnji Nemac je prošle godine osvojio titulu u evropskoj Formuli 3, čime je napravio važan korak ka elitnom automobilskom takmičenju Formuli 1.

Iako već ima superlicencu za nastup u Formuli 1, Mik Šumaher će u 2019. godini voziti Formulu 2, što bi trebao da bude poslednji korak ka ulasku u elitu.

Mik Šumaher je potpisao juniorski ugovor sa Ferarijem, tačnije sa Sauberom, koji je odnedavno B ekipa Italijana. Ukoliko se pokaže u eliti time će potvrditi veliki talenat koji poseduje, a zbog čega ga upoređuju sa slavnim ocem, sedmostrukim šampionom Formule 1.

Mihael Šumaher je nedavno proslavio 50. rođendan, ali se već pet godina ne pojavljuje u javnosti, tačnije posle nesreće na skijanju u francuskim Alpima 29. decembra 2013. godine.

Mik Šumaher je povodom očevog rođendana medijima otkrio detalje ključnog razgovora sa Mihaelom.

"Trke kartinga su nešto normalno u mojoj porodici. Uvek mi je bilo zanimljivo da vozim karting sa ocem. Sećam se dana kada me je pitao da li je to moj hobi ili želim profesionalno da se bavim time. Odgovorio sam mu sasvim jasno. Rekao sam mu da želim da budem profesionalni vozač. Nikad nisam hteo da se bavim bilo čim drugim. Srećan sam što sam sin najvećeg vozača svih vremena. Divim mu se. Ali, ponekad je teško slediti njegove korake. Biti njegov sin ima dobre i loše strane", priznaje Mik Šumaher.

Kurir sport Foto: Profimedija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...