U SREDNJOJ ŠKOLI JE BIO ODBAČEN, GOVORILI SU MU DA JE BEZVREDAN! Zbog teške povrede propustio je celu prošlu sezonu, bio je SUSPENDOVAN na startu prvenstva, a sada je MVP SUPERBOULA! (VIDEO)
Foto: AP

trostruki nfl šampion

U SREDNJOJ ŠKOLI JE BIO ODBAČEN, GOVORILI SU MU DA JE BEZVREDAN! Zbog teške povrede propustio je celu prošlu sezonu, bio je SUSPENDOVAN na startu prvenstva, a sada je MVP SUPERBOULA! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Hvatač Nju Ingland Petriotsa Džulijan Edelman proglašen je za najkorisnijeg igrača 53. Superboula.

Edelman je uhvatio jedan od ključnih pasova u akciji u kojoj su Patriote postigle jedini i odlučujući tačdaun na meču.

"Radio sam svoj posao, ono za šta treniram i to je to. Luda godina, sve je ovo nestvarno", rekao je Edelman dok je preuzimao MVP priznanje.

Sjajni vajd risiver postao je drugi hvatač u istoriji NFL plej-ofa, odmah iza legendarnog Džerija Rajsa. U Superboulu je imao 141 jard i postao je tek sedmi hvatač koji je došao do MVP priznanja.

foto: EPA

Edelman je zbog teške povrede kolena propustio celu prethodnu sezonu, a na startu ove bio je suspendovan na četiri meča zbog krženja pravila lige o korišćenju nedozvoljenih sredstava.

Edelman je imao neverovatan put do zvezda. U srednjoj školi je igrao kvoterbeka, i niko mu nije ponudio stipendiju. Bukvalno niko u njemu nije video potencijal, svi su ga smatrali bezvrednim. Na koledžu je i dalje igrao na istoj poziciji.

Kao hvatač uhvatio je tek jednu loptu i to za 11 jardi. Niko nije ni slutio da će upravo na toj poziciji postati NFL igrač, a posebno ne ovakav.

Na NFL "Combine", testiranju budućih igrača i njihovih fizikalija, Edelman nije bio ni pozvan, a na drugom testiranju jedan test je istrčao brže neko iko drugi na "Combineu" i tu je pokazao svoj fizički potencijal.

Potencijal su prepoznale Patriote, odradili su nekoliko privatnih treninga sa njim i na kraju ga izabrali u sedmoj rundi.

Deset godina kasnije Edelman je u Superboulu uhvatio deset lopti za 141 jard i doveo svoj tim do još jedne titule, svoje treće. Za to je i dobio nagradu kao najbolji igrač.

Zaista neverovatan put...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track