PRELEPA SPORTISTKINJA DIGLA BURU: Ivana Anđušić Maksimović objavila sliku na kojoj doji bebu! Evo kakve je komentare dobila (FOTO)
Foto: Dado Đilas

UŽIVA U MAJČINSTVU

PRELEPA SPORTISTKINJA DIGLA BURU: Ivana Anđušić Maksimović objavila sliku na kojoj doji bebu! Evo kakve je komentare dobila (FOTO)

Ostali sportovi -

Prelepa reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Anđušić Maksimović objavila je na "Instagramu" fotografiju koja je izazvala različite komentare.

Ivana uživa u ulozi majke sa sinom Filipom, koga je u novembru rodila suprugu, poznatom košarkašu Danilu Anđušiću.

Ona je zagovornik dojenja beba, zbog čega je podelila sliku sa sinom, koji sisa.

"Najdragoceniji momenat za mene definitivno predstavlja dojenje. Tih pola sata, samo naših, ne bih menjala ni za šta na svetu. Još kada vidim kako iz dana u dan raste i kako se veličina njegovih krofnica povećava ne mogu da ne budem preponosna na sebe", napisala je Ivana i dodala:

"Nažalost, dosta je žena koje ne žele da doje, a ni ne znaju da propuštaju ono najslađe. Možda te brinu opuštene grudi ili obaveza da po ceo dan budeš vezana za bebu i tako mesecima, ali pozitivna strana dojenja nema cenu. Ovaj post ide kao podrška svim jakim i požrtvovanim mamama i onima koje to žele da budu".

"Majčino mleko je prirodna prehrana svakog novorodjenčeta. Dojenjem se detetu osigurava ne samo hrana nego i toplina, zaštita. Prirodna prehrana utiče na zdravlje deteta, jer predstavlja optimalnu hranu koja se najbolje vari i utiče na sazrevanje sistema za varenje. Štiti novorodjenče od infekcije i sprečava razvoj alergijskih bolesti. Dete preko mleka dobija antitela majke čime se jača imuni sistem. Dojenjem se izmedju majke i deteta uspostavlja čvrsta emotivna veza", zaključila je Ivana Anđušić Maksimović.

Njena objava izazvala je dosta polemika. Mnoge žene se slažu sa Ivanom i podržavaju je, ali je mnogo i onih koje smatraju da svaka žena ima pravo sama da donese odluku da li će dojiti svoje dete ili ne.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track