ZBOG ČOLE SAM POSTAO ŠAMPION! Legendarni atletičar otkrio kako je jedan slučajan susret sa Zdravkom Čolićem uticao na DVE VRHUNSKE KARIJERE! (VIDEO)
Foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić

NENAD STEKIĆ PROSLAVLJENI SKAKAČ U DALJ

ZBOG ČOLE SAM POSTAO ŠAMPION! Legendarni atletičar otkrio kako je jedan slučajan susret sa Zdravkom Čolićem uticao na DVE VRHUNSKE KARIJERE! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Legenda srpskog i svetskog skoka udalj posle toliko godina otkrio kako mu je jedan susret sa Zdravkom Čolićem promenio karijeru

Iako je odavno završio sa sportom, kada se u atletskom svetu čuje ime Nenad Stekić, svi i dan-danas za trenutak zaćute i u mislima odlutaju do njegovih fantastičnih rezultata.

A šta je potrebno da se ostavi takav trag u kraljici sportova, kako na svoje skokove gleda iz ovog ugla i uopšte kako provodi dane, za Kurir priča čovek zbog kog je svet drhtao kada se pojavi na zaletištu.

- Danas sam penzioner, sa skakanjem sam završio - uz osmeh nam kaže Stekić, pa dodaje:

- Živim baš penzionerski, gledam televiziju, čitam knjige, šetam... Daljina 8,45, koju ste preskočili, i danas je veoma respektabilna i garantuje odličja na gotovo svim velikim takmičenjima.

Kako gledate na to?

- Vidite, prošlo je skoro 50 godina od mojih šampionskih dana. Mladi skakači su dobri, ali mogu i moraju još bolje. Razlika je u tome što oni ne idu do svojih krajnjih granica, pa je zato mojih 8,45 i dalje dovoljno za medalju na svakim Olimpijskim igrama od tada dosad. A tada je ispred mene bio samo Bob Bimon, ali je njegov skok bio na velikoj nadmorskoj visini, pa se može reći da sam bio svetski rekorder. I Amerikanci su me vodili kao rekordera do 1.000 metara nadmorske visine. Tamo gde su normalni uslovi.

Čuli smo i da ste bili dobar pevač, ali da je jedan susret sa konkurentom u skoku udalj odredio da batalite pevanje, ali i da on odustane od skakanja. Otkrijte nam o čemu je reč.

- Tako je. Zdravko Čolić je skakao za Sarajevo i na takmičenju izgubio od mene za pola metra. Kad je video kako skačem, odustao je i počeo da se ozbiljno bavi muzikom. A tada sam i ja čuo Čolu kako peva, pa sam rekao sam sebi: "Nenade, bolje ti je da skačeš." Taj naš susret na takmičenju je zapravo izrodio dva šampiona, jednog u pevanju, drugog u skakanju - kroz osmeh je završio Stekić.

SVE MEDALJE:

Evropsko prvenstvo

1974. Rim srebro

1978. Prag srebro

Mediteranske igre

1975. Alžir zlato

1979. Split zlato

Univerzitetske igre

1975. Rim srebro

1977. Sofija zlato

Balkanske igre

1973. Atina zlato

1974. Sofija zlato

1976. Celje zlato

1978. Solun zlato

1979. Atina zlato

1980. Sofija zlato

Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track