Najnovije vesti

INDICENT JE NEPRIHVATLJIV IZ SVAKOG ASPEKTA! Hrvatski ministar unutrašnjih poslova osudio napad na Zvezdine vaterpoliste
Foto: Pritnstcreen

nova rekacija

INDICENT JE NEPRIHVATLJIV IZ SVAKOG ASPEKTA! Hrvatski ministar unutrašnjih poslova osudio napad na Zvezdine vaterpoliste

Ostali sportovi

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović najoštrije je osudio napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu i potvrdio da je Srbija zbog incidenta uručila Hrvatskoj protestnu notu.

Kako je naveo novinarima u Zagrebu, sa svakog aspekta incident je nepihvatljiv.

 

- Osuđujemo incident, on je neprihvatljiv sa svakog aspekta - rekao je Božinović novinarima u Zagrebu.

 

On je kazao da će policija učiniti sve da pronađe i sankcioniše one koji, kako je rekao, "odluče ili razmišljaju da se ponašaju huliganski".

 

Prema njegovim rečima, policija je u ovom slučaju reagovala brzo i kako treba.

Božinović je, međutim, naglasio da ne treba generalizovati stvari, pogotovo ne tako "da se stvori utisak da je Hrvatska nesigurna".


U tom kontekstu je podsetio da se sportski događaji u Hrvatskoj kontinuirano odvijaju i da su u subotu u toj zemlji gostovala još tri sportska kluba iz Srbije, a dan kasnije jedan.

 

Ministar je dodao da će trojica uhapšenih zbog napada na vaterpoliste, pošto policija obavi svoj deo posla, biti predati pritvorskom nadzorniku, i da će kasnije ići na ispitivanje u državno tužilaštvo.


On je rekao i da će tokom istrage biti utvrđeno da li je bilo sigurnosnih propusta u Splitu.

 

Upitan hoće li napad biti kvalifikovan kao huliganizam ili zločin iz mržnje, Božinović je odgovorio da će odluku o tome doneti policija u saradnji s državnim tužilaštvom.

 

Hrvatska policija je u nedelju ujutro privela tri osobe koje se dovode u vezu s napadom na vaterpoliste Crvene zvezde u subotu posle podne u Splitu, i traga za još dvojicom.

 

Napad na igrače Crvene zvezde osudili su brojni političari u Hrvatskoj, kao i Hrvatski olimpijski odbor.

 

Kurir sport 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...