INDICENT JE NEPRIHVATLJIV IZ SVAKOG ASPEKTA! Hrvatski ministar unutrašnjih poslova osudio napad na Zvezdine vaterpoliste
Foto: Pritnstcreen

nova rekacija

INDICENT JE NEPRIHVATLJIV IZ SVAKOG ASPEKTA! Hrvatski ministar unutrašnjih poslova osudio napad na Zvezdine vaterpoliste

Ostali sportovi -

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović najoštrije je osudio napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu i potvrdio da je Srbija zbog incidenta uručila Hrvatskoj protestnu notu.

Kako je naveo novinarima u Zagrebu, sa svakog aspekta incident je nepihvatljiv.

- Osuđujemo incident, on je neprihvatljiv sa svakog aspekta - rekao je Božinović novinarima u Zagrebu.

On je kazao da će policija učiniti sve da pronađe i sankcioniše one koji, kako je rekao, "odluče ili razmišljaju da se ponašaju huliganski".

Prema njegovim rečima, policija je u ovom slučaju reagovala brzo i kako treba.

Božinović je, međutim, naglasio da ne treba generalizovati stvari, pogotovo ne tako "da se stvori utisak da je Hrvatska nesigurna".

U tom kontekstu je podsetio da se sportski događaji u Hrvatskoj kontinuirano odvijaju i da su u subotu u toj zemlji gostovala još tri sportska kluba iz Srbije, a dan kasnije jedan.

Ministar je dodao da će trojica uhapšenih zbog napada na vaterpoliste, pošto policija obavi svoj deo posla, biti predati pritvorskom nadzorniku, i da će kasnije ići na ispitivanje u državno tužilaštvo.

On je rekao i da će tokom istrage biti utvrđeno da li je bilo sigurnosnih propusta u Splitu.

Upitan hoće li napad biti kvalifikovan kao huliganizam ili zločin iz mržnje, Božinović je odgovorio da će odluku o tome doneti policija u saradnji s državnim tužilaštvom.

Hrvatska policija je u nedelju ujutro privela tri osobe koje se dovode u vezu s napadom na vaterpoliste Crvene zvezde u subotu posle podne u Splitu, i traga za još dvojicom.

Napad na igrače Crvene zvezde osudili su brojni političari u Hrvatskoj, kao i Hrvatski olimpijski odbor.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track