OGLASILA SE EVROPSKA KUĆA VATERPOLA POSLE SKANDALA U SPLITU: Sportisti i timovi mogu biti rivali, ali nikada neprijatelji
Foto: Printscreen

OSUDA LEN-A

OGLASILA SE EVROPSKA KUĆA VATERPOLA POSLE SKANDALA U SPLITU: Sportisti i timovi mogu biti rivali, ali nikada neprijatelji

Ostali sportovi -

Evropska plivačka federacija (LEN) najoštrije je osudila incident u Splitu, u kom su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde.

"Iako se ovaj odvratan napad dogodio na događaju koje ne organizuje LEN, smatramo da je potrebno naglasiti koliko je važno sprečiti bilo šta slično u budućnosti, posebno zbog toga što će Split biti domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu 2022. godine", navodi se u saopštenju LEN-a.

Predsednik LEN-a Paolo Bareli naveo je da su evropski vodeni sportovi "uvek delili vrednosti medjusobnog razumevanja i prihvaćanja nacija".

"Sport ujedinjuje, ne deli. Sportisti i timovi mogu biti rivali, ali nikada neprijatelji. LEN je posvećen primeni ovih principa i očekuje da ih svi poštuju, uvek i svuda", izjavio je Bareli.

LEN čeka ishod istrage i "snažno veruje da neukusni čin manjine neće uticati na mirne sportske odnose Srbije i Hrvatske, dve velike vaterpolo nacije".

Takodje, navodi se da će se "narednih meseci i godina organizovati još velikih dogadjaja u mirnoj i fer atmosferi".

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track