TRADICIONALNO OKUPLJANJE: Badminton reprezentacija Srbije odradila trening
Foto: Badminton savez Srbije

Redovna zimska provera

TRADICIONALNO OKUPLJANJE: Badminton reprezentacija Srbije odradila trening

Ostali sportovi -

Badmintom reprezentacija Srbije odradila je u nacionalnom centru u subotu 16. februara tradicionalno reprezentativno okupljanje.

Od jutra do večeri pod svodovima jedinstvenog badminton objekta na Adi Ciganliji pod budnim okom glavnog trenera reprezentacija Srbije Milana Barbira i pomoćnih trenera Dragana Antića i Nikole Mijačića radilo je 40 igrača i igračica sa užeg i šireg spiska nacionalnih selekcija i perspektivni igrači koje su predložili predstavnici klubova.

Slika sa okupljanja je, zahvaljujući novinaru Kurira i TV Prva Gorana Anđelkovića, otišla u etar, pa su mnogi u Srbiji bili u prilici da se upoznaju sa jednom od brojnih aktivnosti badminton sporta.

"I u 2019. nastavljena je redovna zimska provera najboljih srpskih badmintonaca od trenera reprezentacija i opet sa zadovoljstvom mogu da istaknem da su odaziv i zalaganje bili na odličnom nivou. Ovo je sjajna i svakako jako korisna tradicija Badminton saveza Srbije na kojoj proveravamo trenutno stanje naših najboljih igrača svih uzrasta i korigujemo godišnje i polugodišnje planove rada, uz naravno veliku pozitivnu energiju svih takmičara koja se kreira od svih učesnika", istakao je Barbir.

foto: Badminton savez Srbije

Predstavnike na subotnjem okupljanju imalo je sedam klubova – BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Novi Sad, BK Zmajevi (Kruševac), BK Ravens KG (Kragujevac), BK Fanatik (Vršac), BK Dinamo (Pančevo), BK Pančevo i BK Banat (Zrenjanin), a pored prvog čoveka srpske badminton struke, njegovih pomoćnika i igrača i igračica na velikom reprezentativnom skupu prisustvovali su i predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović, generalni sekretar BASS Andreja Andrić i generalni sekretar Badminton saveza Beograda Miodrag Kaličanin.

"Sledeće okupljanje imamo u julu, a do tada i naravno posle toga, očekuje nas nikad bogatiji internacionalni kalendar takmičenja. Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina i kvalifikovanje za Evropske igre ovogodišnji su prioritet u smislu takmičarskih rezultata, a nadam se da ćemo ponovo premašiti visoko postavljene ciljeve", napomenuo je Barbir.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo održavanju okupljanju reprezentativnih selekcija u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganiliji.

foto: Badminton savez Srbije

Kurir sport Foto: Badminton savez Srbije

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track