GALEBANI NA EGIPAT OPEN TURNIRU: Srpski tekvondisti jure vizu za Olimpijske igre
Foto: Dado Đilas

TEKVONDO

GALEBANI NA EGIPAT OPEN TURNIRU: Srpski tekvondisti jure vizu za Olimpijske igre

Ostali sportovi -

Trka za bodovima se nastavlja ovog vikenda na turniru G2 kategorije Egipat Open. To znači da pobednik odnosi 20 poena za svetsku i olimpijsku listu, što je za srpske reprezentativce od izuzetnog značaja, budući da se ove godine svi bore da uđu u top šest boraca na olimpijskoj listi kako bi obezbedili vizu za OI 2020.

Narednog vikenda na tatami izlazi šestoro bocara iz TK Galeb: Vanja Stanković (-49 kg) , Tijana Bogdanović (-53kg), Aleksandra Radmilović (-57kg), Nađa Savković (-62kg), Milica Mandić (-73kg), Dmitrij Nagaev (-58kg).

– Egipat open je takmičenje G2 kategorije i kao takvo je jedino na Arfičkom kontinentu. Jako je bitno biti tamo i zbog Svetskog prvenstva u Mančesteru koje se organizuje u maju. Cilj je da testiramo spremnost u ovom momentu ali i da vidimo u kakvoj su formi takmičari iz Afrike i koje su novine kod njih. Zato i idemo i na US open turnir sledeće nedelje, kako bi se bolje upoznali sa njihovim stilom borbe i kako bi na licu mesta videli kakvi su nam protivnici na svetskom prvenstvu – ističe Dragan Jović.

– To su turniri koji nose duplo više poena nego G1 turnira kakav je na primer naš Galebov trofej ili German open, Austrija open….To znači da za istu medalju se osvoji duplo veci broj poena nego na G1 turmiru što nam je izuzetno važno u ovom periodu pred Tokio.Trka je žestoka za ulazak u prvih 6 na olimpijskoj rang listi i za sada je dobro trčimo.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track