LETELA PO STAZI: Nevena bolja i od Vendi Holdener!
Foto: EPA/KIMMO BRANDT

Ignjatovićeva blistala u alpskoj kombinaciji

LETELA PO STAZI: Nevena bolja i od Vendi Holdener!

Ostali sportovi -

Srpska skijašica Nevena Ignjatović ostvarila je sjajno 11. mesto u alpskoj kombinaciji voženoj u okviru Svetskog kupa u Krans-Montani!

Međutim, još značajniji je rezultat koji je Nevena ostvarila u okviru slaloma za kombinaciju. Slobodno se može reći da je to njena trka karijere jer je zauzela drugo mesto u jakoj konkurenciji, a bila je bolja čak i od Švajcarkinje Vendi Holdener, i to na njenom terenu.

Šteta što Nevena nije uspela da sjajan rezultat u slalomu pretvori sličan konačni plasman, pošto je u spustu, koji nije njena disciplina, bila 25.

foto: Privatna Arhiva

Ipak, ovo je fenomenalan plasman za Ignjatovićevu, koja je na Svetskom prvenstvu u Švedskoj kombinaciji bila 19, a sada je čak uspela da nadmaši taj rezultat. Pobedu u alpskoj kominaciji odnela je Frederika Brinjone iz Italije.

- Presrećna sam današnjim ostvarenjem, 11. mesto je nagrada za tešku sezonu, punu muka, sa znatno manjim finansijama u odnosu na neke prethodne. Ipak, ostvarili smo još jedan istorijski rezultat, drugi najbolji za srpsko skijanje, posle prošlogodišnjeg šestog mesta u Lencerhajdu. Trka je bila teška, naročito spust, u uslovima koji su bili problematični, na mekanoj stazi. U slalomu sam uspela puno toga da nadoknadim, imala drugo vreme dana i srećna sam što forma dolazi, iako se bližimo kraju sezone. Hvala svima koji su verovali u mene, jer je iza nas sezona puna teškoća - rekla je Nevena za Sport klub.

Kurir sport/foto: EPA/Kimmo Brandt, privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track