TURIJA 2019: Srbobran domaćin 21. međunarodnog turnira u džudou
Foto: Miodrag Mićić/Kurir Sport

Spektakl u najavi

TURIJA 2019: Srbobran domaćin 21. međunarodnog turnira u džudou

Ostali sportovi -

Međunarodni džudo turnir "Turija 2019" biće održan u nedelju 3. marta 2019. godine u srbobranskoj sportskoj hali.

Po najavi domaćina, očekuje se dolazak takmičara iz Bugarske (Desant Varna), Makedonije (Bušido Prilep), Rumunije (Mako ryu Bukurešt, Samurai Targu Mureš, Sentoki Temišvar, Fenix Temišvar), Republike Srpske (Soko M Prnjavor, Panter Bjeljina, Srpski soko Zvornik, Milići Milići), Grčke (Katerinija), kao i iz susedne Mađarske (Segedin i Saćmaz).

Naravno u takmičenju će učestvovati i veliki broj domaćih klubova sa svojim najboljim borcima u kategorijama stariji poletarci, mlađi pioniri i stariji pioniri.

Takmičenje počinje u 11:00, po pravilniku JSS i IJF, u četiri odvojena borilišta zbog velikog broja takmičara čiji se dolazak očekuje.

Džudo klub Turija, organizator turnira, pripremio je medalje i diplome za najbolje pojedince, kao i pehare za najbolje ekipe u svakom uzrastu. Iz kluba pozivaju sve ljubitelje sporta, a pogotovo džudoa, da dođu na tribine sportske hale u Srbobranu u nedelju i navijaju za mlade borce. Pokrovitelj ovog turnira je opština Srbobran, bez čije podrške, kako kažu u klubu, organizovanje ovako velikog međunarodnog takmičenja ne bi bilo moguće.

foto: Miodrag Mićić/Kurir Sport

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track