SRPKINJA ZABLISTALA U LAS VEGASU: Vanja Stanković osvojila zalto na US Openu
Foto: TK Galeb

TEKVONDO

SRPKINJA ZABLISTALA U LAS VEGASU: Vanja Stanković osvojila zalto na US Openu

Ostali sportovi -

Reprezentativka Srbije u tekvondou Vanja Stanković osvojila je danas zlatnu medalju na G2 turniru, Ju Es openu u Las Vegasu u kategoriji do 49 kilograma.

Aktuelna svetska prvakinja je u Las Vegasu osvojila 20 poena za svetsku i olimpijsku listu, a na putu do prvog mesta zabeležila je pet pobeda. U finalu je na zlatan bod pobedila Nemicu Ajdin.

Aleksandra Radmilović je u kategoriji do 57 kilograma poražena u četvrtfinalu, dok je Bogdan Bulat (do 63 kilograma) izgubio u drugom kolu. Miroslava Aleksić (do 57 kilograma) izgubila je u prvom kolu.

Stanković je od početka 2019. godine osvojila nekoliko medalja, a ovo je prva zlatna medalja na G2 turniru.

"Drago mi je da sam konačno stigla do zlatne medalje i to na G2 turniru. Zadovoljna sam borbama i rezultatom, ali i osvojenim bodovima koji će me približiti samom vrhu liste. Cilj je svakako Svetsko prvenstvo i nadam se da ce tada forma biti na vrhuncu", rekla je Stanković, navodi se u saopštenju TK Galeb.

Sledeći na tatami izlaze Tijana Bogdanović (do 53 kilograma), Milica Mandić (do 73), Nadja Savković (do 62), Dmitrij Nagaev (do 58) i Damir Fejzić (do 74).

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track