ZLATNA IVANA STIGLA U BEOGRAD: Zasijale medalje srpskih atletičara na aerodromu Nikola Tesla (FOTO)
Foto: @starsport

Srpski heroji

ZLATNA IVANA STIGLA U BEOGRAD: Zasijale medalje srpskih atletičara na aerodromu Nikola Tesla (FOTO)

Ostali sportovi -

Avion iz Glazgova zlatne Ivane Španović, bronzanog Strahinje Jovančevića i ostalih naših atletičara oko 23.45 sleteo je u Srbiju

Srbija će dugo pamtiti izuzetno uspešno 35. dvoransko prvenstvo Evrope u atletici, sa kojeg su naši sportisti doneli 2 medalje u Beograd.

Kako i dolikuje, za našu delegaciju pripremljen je prigodan doček na samom aerodromu.

foto: @starsport

Neizvesnost svih koji su čekali je rasla iz minuta u minut, a zastave, baloni i cveće bili su spremni da pozdrave šampione.

Avion iz Glazgova zlatne Ivane Španović, bronzanog Strahinje Jovančevića i ostalih naših atletičara oko 23.45 sleteo je u Srbiju, a prava erupcija oduševljenja nastala je odmah po njihovom izlasku.

Čim su ušli srpski sportisti, momentalno je zagrmelo:

- Ti si naše zlato Ivana - a potom i:

- Ti si naše zlato Strahinja!

Osmeh Strahinje Jovančevića nije izostao, kao ni suze Ivane Španović koja nije mogla da sakrije emocije posle trećeg uzastopnog zlata i novog dočeka.

foto: @starsport

Srpske atletičare dočekali su predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, roditelji, kao i veliki broj prijatelja i oduševljenih navijača.

Srpsku delgaciju u Glazgovu , predvodili su Ivana Španović, Strahinja Jovančević, Milica Gardašević, Elzan Bibić, kuglaš Asmir Kolašinac, Amela Terzić koja je osvojila 9. mesto na 1500m, kao i sprinteri Milan Tirnanić, Aleks Kijanović i Maja Ćirić.

foto: @starsport

Magična Ivana Španović, podsetimo, ispisala je i istoriju evropske "kraljice sportova", jer je prva posle Hajke Dreksler uspela da osvoji tri zlata zaredom u skoku udalj na dvoranskim evropskim prvenstvima.

U Glazgovu je potvrdila titule iz Praga 2015. i Beograda 2017. i najavila da je spremna za izazove na otvorenoj sceni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track