SPORTSKI SAVEZ SRBIJE: Požarevac i Aranđelovac dobijaju moderne sportske centre!
Foto: SSS

RADNA POSETA ŠTEFANEKA

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE: Požarevac i Aranđelovac dobijaju moderne sportske centre!

Ostali sportovi -

Čelnici Sportskog saveza Srbije uveliko obilaze zemlje u cilju poboljšavanja sportskih uslova u lokalu, a poslednji u nizu gradova koje su posetili predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković su Požarevac i Aranđelovac.

Svoj obilazak stanja na terenu u Požarevcu, Sportski savez Srbije započeo je u požarevačkom Gradskom zdanju. Tom prilikom održana je i redovna sednica Skupštine Sportskog saveza Grada Požarevca, a nakon toga upriličen je radni sastanak u kabinetu gradonačelnika Baneta Spasovića.

foto: SSS

“Kada obnova bude završena imaćemo jednu od najboljih dvorana u toj klasi u Srbiji. U sklopu ove ustanove, na raspolaganju će nam za nekoliko nedelja biti i balon hala, koju će moći da koriste i sportisti i rekreativci”, između ostalig je rekao gradonačelnik Spasović.

Nakon Požarevca usledili su obilasci sportske infrastrukture u Aranđelovcu. Domaćini, predsednik Sportskog saveza Aranđelovca Zoran Radovanović i generalni sekretar Bojan Nikitović, upoznali su delegaciju SSS sa najvećim sportskim objektom u gradu - SRC Šumadija i njegovim potencijalom ovog mesta, a zatim i rekonstruisane hala VOC koja je još jedan od primera ulaganja u ovom gradu.

Zamenik predsednika opštine Miladin Jakovljević rekao je da na lokalu ovakva poseta ima poseban značaj:

“Veoma smo počastvovani što možemo da upoznamo i ugostimo olimpijskog šampiona i predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka. Značajno je što sa njim možemo razmeniti mišljenja. Još više ćemo ulagati u sport, a svakako ćemo nastojati da održavamo saradnju sa Sportskim savezom Srbije jer bez njihove podrške i pomoći ne bismo mogli da ostvarujemo svoje sportske ciljeve”, rekao je Jakovljević.

foto: SSS

U Sportskom savezu Srbije zadovoljni su konstruktivnim razgovorima koji su obavljeni:

“Iz Požarevca i Aranđelovca nosimo lepe utiske. Zaista nam je drago da lokalna samouprava i teritorijalni sportski savezi ova dva grada dobro sarađuju, što daje velike rezultate. Tako razvijaju sport pre svega svog grada, a doprinose i razvoju srpskog sporta. Ono što je najbitnije je da imaju nove ideje, da se ne zaustavljaju i trude se da ispune cilj svih nas, a to je da što više dece priključe sistemu sporta i omoguće im što bolje uslove za trening. Zaista su jedan od najboljih primera sa kojima sam se susreo obilazeći teritorijalne saveze”, zaključio je predsednik SSS Davor Štefanek.

foto: SSS

Kurir sport

FOTO: SSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track