GLOBALNI FENOMEN: Srpski gejmeri na velikom svetskom finalu u Kini
Foto: promo

CS:GO REPREZENTACIJA IMA NAJVEĆE ŠANSE

GLOBALNI FENOMEN: Srpski gejmeri na velikom svetskom finalu u Kini

Ostali sportovi -

Počev od avgusta prošle godine održane su nacionalne i regionalne kvalifikacije, online, offline ili mix, a sada je napokon došao red i na veliko finale.

Pobednici nacionalnih i regionalnih kvalifikacija otputovaće sledeće nedelje u Kinu (Čonking, od 5. do 18. marta) na veliko finale World Electronic Sports Games, gde će veštine pokazati u borbi protiv najboljih svetskih CS:GO, Hearthstone, Starcraft2 i Pro Evolution Soccer igrača.

foto: promo

Najveće šanse daju se našoj CS:GO reprezentaciji koju čini najbolji tim u konstantnom usponu ka vrhu HLTV svetske rang liste, gde se popeo na 19. mesto, odmah uz velikane kao što su G2 Esports i HellRaisers.

U odličnoj formi se nalazi i najbolji igrač u januaru na HLTV sajtu, Nemanja "huNter" Kovač, koji je ipak dobio srpsko državljanstvo kao i jedan od najstabilnijih igrača u regionu, Nestor "LETN1" Tanić.

foto: promo

Valiance je u pripremi za WESG na EU Minoru dva puta savladao tada top 5 tim sveta mousesports, a kvalitet ubrzo zatim je potvrdio i plasmanom na Katowice Minor i IEM Sydney (zatvorene kvalifikacije) gde su u savladali OpTic Gaming.

foto: promo

Srbija sada ima verovatno trenutno najboljeg PES igrača u regionu. Marko "RoksaCZV22" Roksić je prošlog vikenda osvojio PUMA Power Up Cup u Milanu i jedan je od samo 4 igrača koji dolaze iz Evrope. Žreb mu nije bio naklonjen pošto je dobio u grupi dva Brazilca koji igraju Ronaldinjovu Eligasul ligu.

foto: promo

Ni predstavniku Starcraft2 takođe nije imao sreće. Stevan "Seventy91" Komarica je u grupi H sa scarlet, bly, DNS koji su pro igrači. Prvi ce na borilište izaći 06. marta Uroš "Ast3r1x" Raković u Hearthstone koji će u 1. kolu igrati sa Fujitorom prošlogodišnjim WESG pobednikom.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track