SKANDAL U NIŠU: Pokraden ronilački klub! Lopovi odneli medalje, radijatore, alat...
Foto: Profimedia

NAČINJENA VELIKA ŠTETA

SKANDAL U NIŠU: Pokraden ronilački klub! Lopovi odneli medalje, radijatore, alat...

Ostali sportovi -

Nepoznati počinioci obili su prostorije Ronilačkog kluba "Gusar" u Nišu kod Železničkog mosta, demolirali ih i iz njih ukrali ronilačku opremu, šest radijatora, šporet, frižider, alat i odličja koje su članovi kluba osvajali na različitim takmičenjima, rekao je agenciji Beta ronilac kluba "Gusar" Srđan Radulović.

Prema njegovim rečima, prostorije kluba nakon upada lopova izgledaju kao da je u njih "bačena bomba".

"Ta lica su ušla u klub tako što su razvalila vrata, ali vidimo da je deo zida jedne prostorije srušen, očigledno je da su probali najpre da tako uđu u klub. Sve što je bilo vredno su odneli. Nisu odneli televizor, njega su bacili u lavabo.

Pokušali su da iščupaju slavinu, ali su iskrivili i pokidali cevi zbog čega je voda poplavila klub", rekao je Radulović.

On je kazao da su unazad nekoliko godina lopovi nebrojeno puta upadali u klub i odnosili vrednu opremu, ali da je ovoga puta načinjena najveća šteta.

"Mi smo sve pokušali da bi sprečili pljačke. Postavili smo metalne rešetke na vrata, na prozore smo navarili čelične ploče i ništa ne pomaže", istakao je Radulović.

U Policijskoj upravi u Nišu potvrdili su da im je juče oko 18 časova prijavljena pljačka prostorija kluba "Gusar" na Keju Mike Paligorića kod Železničkog mosta.

"Izvršen je uvidjaj i šteta se procenjuje na oko 360.000 dinara. Za počiniocima se traga, a o događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo", kazali su u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, osnovano se sumnja da je kradju počinila grupa starijih maloletnika poznata po sličnim delima u delu grada pored glavne autobuske stanice i Nišave.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja