NEĆEMO U SPLIT, NEMAMO PARA ZA PREVOZ! Tuga, Partizan ne zna kako će u Hrvatsku: Na gostovanja smo išli autobusima poput onog iz filma KO TO TAMO PEVA!
Foto: @starsport

TEŠKA SITUACIJA

NEĆEMO U SPLIT, NEMAMO PARA ZA PREVOZ! Tuga, Partizan ne zna kako će u Hrvatsku: Na gostovanja smo išli autobusima poput onog iz filma KO TO TAMO PEVA!

Ostali sportovi -

Teška situacija Na gostovanja smo išli autobusima poput onog iz filma „Ko to tamo peva“. Smeštaj u najbednijem hotelu košta nas 4.000 evra, a mi nemamo ni dinara. Ostali smo bez sponzora, kaže direktorka trofejnog vaterpolo kluba Tatjana Rakas

Šesti najtrofejniji klub na svetu u svim sportovima nema para da plati autobus i prenoćište za igrače! Partizan nema novca za odlazak u Split na gostovanje Jadranu! Konkretno, reč je o sumi koja za sportski kolektiv ne bi trebalo da bude problematična - 4.000 evra.

- Nemamo nikakve prihode! Nemamo nijednog sponozora! Pravo da vam kažem, nemam više ni koga da zovem. Na sve načine i preko mnogih prijatelja dovijala sam se kako bih obezbedila novac za prevoz i smeštaj - počela je priču Tatjana Rakas.

Predstojeće gostovanje u Regionalnoj ligi zadalo je dodatne muke crno-belima.

- Novac za odlazak u Split nemamo! Na gostovanja smo išli autobusima poput onog iz kultnog filma „Ko to tamo peva“. Spavamo u najjeftinijim i najbednijim mogućim hotelima, koji su u stanju raspada, samo da bismo došli do bazena i odigrali utakmicu.

foto: @starsport

Pogađa aktuelna situacija direktorku kluba, pa ona govori sve što joj je na duši.

- Znate šta, da se ovde radi o nekoj bahatosti, da se ja nešto rasipam parama ili kradem, pa da razumem da se ovaj klub stavi na marginu, ali ovako... Pa, nama tri dana deca ne treniraju jer nemamo mazuta. Temperatura vode je 23 stepena. Imamo 350 dece koja vole vaterpolo, koja žele da budu novi Filipovići, Mandića, Jakšići, ali bez elementarnih uslova... Šta da vam dalje pričam, klub je na ivici gašenja, ovakva situacija je neizdrživa - završava Rakasova.

foto: @starsport

Glavni izvor prihoda

RAKASOVA: OVAKO SMO OSTALI BEZ 192.000 EVRA

Jedan lanac prodavnica sportske opreme plaćao je dugi niz godina Partizanu zakupninu za lokal u okviru Sportskog centra Voždovac.

- To je bilo 16.000 evra mesečno. Taj novac je bio korišćen da bi se platile obaveze prema državi. Porezi, doprinosi i razni troškovi za održavanje - to nam je uzela opština Voždovac. Trenutno se vodi spor oko imovine, a vidimo da je fudbal dobio takav jedan spor. S druge strane, iz opštine su svim funkcionerima podelili besplatne karte za korišćenje bazena, a mi moramo da plaćamo PDV na to. Oni nisu želeli da plate ni najminimalniju moguću cenu propusnica - ogorčena je Rakasova.

Kurir / Miloš Bjelinić

Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track