ZAJAPURENI PROTIVNICI PRED NJOM POSTAJU POSLUŠNE MACE Seksepilna plavuša batalila manekensku pistu i sada deli pravdu u ringu: BOKSERI MORAJU DA ME SLUŠAJU!
Foto: Pritnscreen/Instagram, Privatna Arhiva

LEPOTICA DELI PRAVDU

ZAJAPURENI PROTIVNICI PRED NJOM POSTAJU POSLUŠNE MACE Seksepilna plavuša batalila manekensku pistu i sada deli pravdu u ringu: BOKSERI MORAJU DA ME SLUŠAJU!

Ostali sportovi -

Manekensku pistu zamenila je bokserskim ringom! Lepa Zrenjaninka Amela Melegi najpre je trenirala boks, a onda postala sudija.

Bivša manekenka kaže da se ne plaši žestokih momaka u bokserskim rukavicama, već im odlučno deli pravdu. Neobično, ali nije jedina - naš bokserski savez vodi računa o zastupljenosti žena u ovom sportu.

foto: Privatna Arhiva

U tajne boksa uveo je bivši reprezentativac Milan Piperski u klubu Petrovaradin, kasnije je branila boje Banata i Vojvodine.

- Trenirala sam boks osam godina, zavolela ga i onda se pojavila mogućnost da postanem sudija. Jednostavno, došlo je samo od sebe. Videla sam se u toj ulozi, polagala sam teoretski i praktični deo i od licenciranja 2015. godine redovna sam na svim bokserskim priredbama - priča nam Amela.

foto: Privatna Arhiva

Pitamo je kako je u ringu, da li se ponekad uplaši kada mora da donese odluku, a nalazi se između dvojice zajapurenih protivnika.

- Ma ne plašim se uopšte. Nikada nisam doživela ništa ružno od boksera, štaviše neki do njih su mi rekli da dobro radim svoj posao i vole kada im delim pravdu. U početku je svima bilo neobično otkud žena u boksu, ali sada im je to normalno. Mada i sada, ko me ne zna, kada otkrijem da sam bokserski sudija, iznenadi se, jer ne mogu da me povežu s tim. Veoma mi je drago i srećna sam što se bavim zanimanjem koje je neobično za žene - zaključila je Amela Melegi.

foto: Privatna Arhiva

Amela sudi i mečeve u bokserskoj ligi Srbije, a okušala se i na međunarodnoj sceni. Kaže da plemenita veština u našoj zemlji ide uzlaznom putanjom.

- Vidi se da se dešavaju pozitivne stvari. Savez se trudi da podigne boks na viši nivo, čini mi se da sve veći broj mladih počinje da trenira - kaže Amela Melegi.

Kurir sport/Predrag Gajić, foto: privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track