DEVOJKO, SVAKA ČAST: Rođena u Parizu, živi u Italiji, a brani boje Srbije!
Foto: Privatna arhiva

Skijašica Viktorija Bolješić

DEVOJKO, SVAKA ČAST: Rođena u Parizu, živi u Italiji, a brani boje Srbije!

Ostali sportovi -

Skijašica Viktorija Bolješić nikada nije živela u Srbiji, majka joj je Italijanka, otac Srbin, ali joj to nije smetalo da brani boje naše zemlje na Zimskoj univerzijadi u Krasnojarsku.

Devetnaestogodišnja sportistkinja rođena je u Parizu, a studira arhitekturu u Italiji. Još kao mala je zavolela skijanje i počela da trenira. Nije ni sanjala da će jednog dana biti reprezentativka zemlje svog oca.

- Ni sama ne znam kada sam počela da treniram skijanje. Znam samo da me je još kao malu tata nosio na staze i da smo zajedno skijali. Tako je sve počelo - prica za Sputnjik Viktorija.

Iz Rusije nosi lepe uspomene.

- Ne postoje reči kojima bih to opisala. Iznenađena sam kako je sve ogromno. Želja mi je da vidim Moskvu, o kojoj mi je tata puno pričao. Što se tiče Univerzijade, bilo smo smešteni u univerzitetskom selu i fascinirana sam što je sve bilo napravljeno za nas. Vidi se da su se mnogo potrudili i da je mnogo uloženo u infrastrukturu. Zbog toga sam tamo najviše vremena provodila, jer smo imali sve što nam je potrebno - ističe ona.

Što se tiče takmičarskog dela programa, "zlatna sredina" je možda najbolji opis rezultata koji je Bolješićeva postigla.

- Zadovoljna sam kako sam skijala u super-džiju. Posle toga, u slalomu i veleslalomu nije bilo baš kako sam očekivala, jer nisam skijala onako kako znam, ali sam mnogo naučila - objasnila je Viktorija.

Srbiju su na Univerzijadi predstavljali i skijaši Rastko Blagojević i Mihajlo Đordević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track