IZGUBILA SAM 20 KILOGRAMA, NA NOGAMA NISAM MOGLA DA STOJIM, A DVE BEBE SAM IMALA U KUĆI:  Nađa Higl potpuno otvoreno o NEIZLEČIVOJ BOLESTI i najtežim trenucima!
Foto: Pritnscreen

životna drama proslavljene plivačice

IZGUBILA SAM 20 KILOGRAMA, NA NOGAMA NISAM MOGLA DA STOJIM, A DVE BEBE SAM IMALA U KUĆI: Nađa Higl potpuno otvoreno o NEIZLEČIVOJ BOLESTI i najtežim trenucima!

Ostali sportovi -

Bivša šampionka sveta u plivanju Nađa Higl, koja je nedavno objavila potresnu priču o problemima sa zdravljem, sada o bolesti priča potpuno otvoreno.

Higlova se nakon osvojenog zlata na Svetskom prvenstvu u Rimu 2009. godine suočila sa velikim zdravstvenim problemima.

Dijagnostifikovanje ulceroznog kolitisa, upale debelog creva, a zatim i postporođajna depresija, obeležio je jedan period njenog života, ali je proslavljena sportistkinja pronašla snage u sebi da se uhvati u koštac sa svim nedaćama.

Nađa Higl je potpuno otvoreno govorila o svemu kroz šta je prošla.

"U 8. mesecu druge trudnoće dobila sam napad pankreasa i onda su me hitno odveli u Višegradsku gde su doktori konstatovali da imam Pankreatitis i tamo su me lečili, odnosno pokušali da me dovedu u stanje mirovanja kako bih iznela drugu trudnoću. Međutim, nakon drugog napada morali su hitno da obave carski rez. Kada se bebac rodio počeli su drugi problemi..." počela je svoju ispovest Nađa Higl za TV Prva.

" Ustanovljeno je da imam klostridiju, pa su me od toga lečili i tada sam izgubila 20 kilograma. Posle desetak dana od početka korišćenja atibiotika nije bilo pomaka, nakon čega mi je kuma, koja je medicinska sestra rekla kako bi bilo dobro da se uradi kolnoskopija i tada su doktori, po ulasku u debelo crevo videli o čemu je reč", opisuje svoju životnu dramu srpska plivačica.

Ulcerozni kolitis je zapaljenska bolest creva koja, za razliku od Kronove bolesti, zahvata samo debelo crevo (kolon) i ispoljava se pojavom prolivastih stolica sa primesama krvi i sluzi. Najčešće obolevaju mlađe ženske osobe. Cilj lečenja ulceroznog kolitisa i Kronove bolesti je isti, a to je postizanje što dužeg perioda remisije - perioda stabilizacije bolesti, kada simptoma nema ili su minimalni.

"Terapija mi je jako teško padala jer je počela i kosa da mi opada, bila sam umorna, nisam mogla da stanem na noge, a imam dve bebe pored sebe... A sada, kako godine odmiču i kako se ja bolje osećam, simptomi te terapije su ublaženi, samo sam na dan terapije malo malaksala, ali već sledeći se osećam mnogo bolje", otkrila je Higlova

kurir.rs / kurir sport/ TV Prva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track