ŠOKANTNO OTKRIĆE KURIRA: Poznati rukometaš i as Crvene zvezde pao na dopingu zbog KOKAINA!
Foto: Starsport

Otkrivamo

ŠOKANTNO OTKRIĆE KURIRA: Poznati rukometaš i as Crvene zvezde pao na dopingu zbog KOKAINA!

Ostali sportovi -

Poznati srpski rukometaš pao je na doping testu, objavila je Svetska antidoping federacija! Reč je o Bobanu Živkoviću, bivšem igraču Crvene zvezde, a sada članu Železničara iz Niša, vicešampiona Srbije, koji je u bogatoj karijeri igrao i u Ligi šampiona. Iskusnom rukometašu pronađen je kokain na doping testu, koji je odrađen 13. maja 2018. godine.

Rukometni savez Srbije dobio je prijavu Antidoping agencije Srbije na osnovu osnovu analize iz austrijske laboratorije, akreditovane od Svetske antidoping agencije. U rezultatima testa utvrdilo se da je Živković koristio nedozvoljenu supstancu iz grupe C.6. a - nespecifični stimulans - kokain!

- Prijavljeni Boban Živković nije zahtevao analizu "B" uzorka. Takođe, isti nije izneo svoju odbranu, niti je dostavio bilo kakvo izjašnjenje na okolnosti koje mu se stavljaju na teret, iako je u toku postupka utvrđena pravilna dostava na osnovu poštanskih povratnica - navodi se u odluci disciplinske komisije Rukometnog saveza Srbije, u koju je Kurir imao uvid.

Sankcija je bila maksimalna.

- Živkoviću se izriče mera zabrane učešća na takmičenjima u trajanju od četiri godine, počev od 28. 11. 2018. godine. Utvrđeno je nesporno postojanje nedozvoljenog postupanja odgovornog sportiste. Nije utvrđeno postojanje odobrenog izuzeća u terapeutske svrhe. Disciplinska komisija je cenila i činjenicu da se prijavljeni do dana donošenja rešenja nije izjasnio na okolnosti koje mu se stavljaju na teret - glasilo je rešenje koje su doneli nadležni organi.

Inače, iza Bobana Živkovića je zavidna rukometna karijera, koju je počeo davne 1999. godine u rodnom Nišu. Posle sedam godina na jugu Srbije, odlučio se za odlazak u Metalurg iz Skoplja, za koji je igrao četiri sezone. U tom periodu bio je akter i mečeva Lige šampiona! Posle toga, usledio je povratak u domovinu, tačnije, Crvenu zvezdu. Iz Beograda je otišao u Novi Sad (Vojvodinu) i na kraju Niš (Železničar).

Sankcije za rukometaša

* Zabrana učešća na takmičenjima u trajanju od četiri godine * Zabrana finansiranja sportiste za vreme trajanja kazne * Zabrana obavljanja bilo kakve sportske aktivnosti ili delatnosti za vreme trajanja kazne * Gubitak statusa iz nacionalne kategorizacije sportista za vreme trajanja kazne

Kurir sport

Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track