FERNANDO ALONSO: Mik Šumaher mora da iskoristi prvu priliku i uđe u Formulu 1!
Foto: Reuters

FERNANDO ALONSO: Mik Šumaher mora da iskoristi prvu priliku i uđe u Formulu 1!

Ostali sportovi -

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso rekao je da bi Mik Šumaher trebalo da iskoristi prvu priliku koja mu se ukaže i predje u Formulu 1.

Sin sedmostrukog svetskog šampiona Mihaela Šumahera, juče je tesitrao bolid Ferarija u Bahreinu.

Prezime Šumaher se tako posle 10 godina vratilo na bolid Formule 1.

Mik Šumaher je vozio 56 krugova i bio je drugi najbrži na testiranjima. On će danas testirati bolid ekipe Alfa Romeo, druge ekipe Ferarija.

"Uvek je bolje što ranije ući u to. Nikada ne znaš kada će voz Formule 1 stići, kada si mlad. On je ove godine u Formuli 2 i pretpostavljam da će se na to koncentrisati. Ako ostvari dobre rezultate i dobije ponudu nekog tima u Formuli 1, trebalo bi da uhvati taj voz", rekao je Alonso za Skaj o 20-godišnjem Miku Šumaheru.

Alonso je juče testirao bolid Meklarena prvi put otkako je pre pet meseci završio karijeru u Formuli 1.

On je karijeru u Formuli 1 počeo kao 19-godišnjak u Minardiju, a godinu dana kasnije prešao je u Reno, sa kojim je osvojio dve šampionske titule, 2005. i 2006.

Karijera Mika Šumahera je prošle godine pošla uzlaznom putanjom. On je osvojio Evropsku Formulu 3, pobedama u svih osam trka u poslednja tri meseca u sezoni, pa je prešao u Formulu 2.

Kao sin jednog od najboljih vozača Formule 1 svih vremena, Mik će biti pod velikom pažnjom javnosti, a njegovi savetnici ne planiraju da ga požuruju u Formulu 1.

"Nema potrebe za žurbom. Za Mika je važno da jednog dana, nadam se ne kasno, udje u Formulu 1 i da se tamo zadrži dugo. Njegov cilj je, ne da brzo udje u Formulu 1, već da stigne do nje kao dobro pripremljen vozač, kao što je učinio Šarl Lekler", rekao je Nikolas Tod.

On je sin predsednika Međunarodne automobilske federacije (FIA) Žana Toda, koji je bio direktor Ferarija u vreme kada je Mihael Šumaher postizao najbolje rezultate, na početku dvehiljaditih.

Kurir sport/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track