BIVŠI BOKSERSKI ŠAMPION IZA REŠETAKA: Evo kako je pao Adnan Ćatić! Čudne okolnosti posle hapšenja Bosanca
Foto: Pritnscreen Youtube

VEĆ NEKOLIKO DANA U ZATVORU

BIVŠI BOKSERSKI ŠAMPION IZA REŠETAKA: Evo kako je pao Adnan Ćatić! Čudne okolnosti posle hapšenja Bosanca

Ostali sportovi -

Bivši bokserski šampion Adnan Ćatić uhapšen je u Nemčkoj i nalazi se iza rešetaka.

Kako su preneli nemački mediji, Ćatić je uhapšen na sajmu fitnesa "Fibo" u Kelnu.

Bivši bokserski šampion bio je gost na sajmu, onda su svi ostali šokirani kada se pojavila policija koja je privela poznatog sportistu.

Posle četiri dana provedena iza rešetaka, još se ne zna kada bi mogao da izađe iz zatvora.

foto: Pritnscreen Youtube

Ćatić se optužuje za utaju poreza, a prema pisanju nemačkih medija dokazi protiv njega su veoma jaki.

Reč je o događaju iz 2010. godine kada je Ćatićeva firma "Stur Box Promotion GMBH" potpisala ugovor sa agencijom "UFA Sport" i televizijom Sat 1.

Ovaj ugovor nemačkom bokseru trebao je da donese oko dva miliona evra po borbi, u ugovoru je bilo dvanaest borbi koje su emitovane na programu Sat 1 televizije, od 4. septembra 2010. do 20. februara 2016. godine.

Na kraju svega, promoter Ahmet Oner tužio je Ćatićevu firmu i žalio se da nisu isplaćene sve naknade, te otkrio da su zaradili oko 20 miliona evra.

Problem je nastao jer su odmah shvatili da Ćatićeva firma prijavila znatno manje poreza nego što je trebalo.

Povodom svega ovoga, Ćatićev advokat se ni jednom nije oglasio. Iz nemačke policije su otkrili da nisu dobili ni zahtev za pregovore oko njegovog puštanja na slobodu uz kauciju, preneli su nemački mediji.

VEĆ IMAO PROBLEMA SA ZAKONOM

Ćatić, odnosno Sturm i ranije je imao problema sa zakonom u Nemačkoj, o čemu su mediji pisali. Protiv njega je 2018. godine Tužilaštvo podnelo tužbu zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Sport Bild, koji je prvi objavio ovu vest, piše da su tačke optužnice "doping u vlastitoj režiji, saučesnštvo na sportskom takmičenju pod uticajem dopinga i nanošenje teške telesne povrede".

foto: Pritnscreen Youtube

KO JE ADNAN ĆATIĆ?

Adnan Ćatić je nemački bokser bosanskog porekla koji se u ringu bori pod imenom "Feliks Sturm".

Njegov otac Ćamil Ćatić je 1969. godine iz okoline Mostara došao na privremeni rad u Nemačku, a njegova supruga Zahida sedam godina kasnije.

Adnan je kao dečak igrao fudbal i košarku, ali ljubav prema boksu je ipak prevladala. Njegov bokserski talent je otkriven 90-tih godina, a profesionalnu karijera počeo je 2000. godine kada je promenio ime.

Iako je rođen u Nemačkoj i ima nemačko državljanstvo, Ćatić posle mečeva podiže zastavu BiH, dok u razgovoru sa novinarima voli da naglasi da vodi poreklo iz Bosne.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track