KONFERENCIJA

ORLOVI SPREMNI ZA HRVATE: Idemo na pobedu, verujemo u sebe! Selektor Peruničić besan zbog promene termina! (KURIR TV)

Ostali sportovi -

Rukometaši Srbije i Hrvatske igraju u Štark areni u četvrtak od 18 časova prvi meč kvalifikacija za EP.

Na konferenciji za medije pred ovaj duel govorili su selektori oba tima, kao i možda i najbolji igrači obe selekcije.

Najpre je reč dobio selektor reprezentacije Hrvatske Červar:

''Nije nam svejedno, i nije nam lako igrati protiv Srbije. Peruničiča znam kao igrača, uvek je bio hrabar. Presekao je i dao šansu mladim igračima. Hrabrost se isplati.

Mi jesmo favoriti, ali ako hoćemo dobra rezultat, moramo odigrati na visokom nivou. Poštujem moje momke, znam da će biti složena utakmica, psihički teža za domaćina, ali imamo veliko poštovanje za Srbiju, kao i oni za nas. Igrači se međusobno druže, znaju se, nekima sam bio trener, meni je zadovoljstvo i čast što sam ovde. Neka pobedi bolji.

Aleksandar Nikolić jedan cenjeni trener rekao je da bi se on bavio kako jedan trener ostaje na visini, nego modelom igrača. Meni je rukomet sve, moj život, pored moje porodice. Kad sam bio mlad, jednu moju utakmicu je ogledao moj otac. Bio sam ljut na njega što je došao jer to nisam rekao. A, onda mi je rekao da mogu uspeti, ali da ću imati dosta oponenata, ali da moram mnogo raditi. I toga se držim, evo dugi niz godina. Verujem u to što radim, prkosim sebi, drugima. Mislim svojom glavom, ali gledam i druge'' - rekao je Červar.

Reč je posle njega dobio i jedan od najboljih igrača Hrvatske i starog kontineta Domog Duvnjak:

- Kao kapiten Hrvatske mogu reći da imamo dobru atmosferu. Spremni smo za utakmicu, neka bolji pobedi i da sve bude fer. Dugi niz godina igramo dve odbrane 6-0 i 5-1,to je naša prednost. Prednost Srbije je domaći teren.''

Odmah za njim oglasio se selektor srpske reprezentacije Nenad Peruničić:

Ako gledamo rezultatski nismo zadovoljni urađenim do sada. Kiksnuli smo protiv Belgije i Švajcarske, ali napravili smo smenu igrača. Ne bežim od odgovornosti ali verujem u ono što radim. Stojim ispred svojih igrača, voleo bih da imamo vremena i strpljenja, ali ne znam koliko je to u Srbiji moguće. Gradimo kult reprezentacije, poštenog odnosa prema grbu i dresu koje nosimo. Pravimo dugoročnu priču, ne plašimo se, koliko god Hrvatska bila jaka. Poštovanje i respekt svima, ali sportski je nadati se pobedi. Pokušaćemo da pariramo Hrvatima, verujem u pobedu. Svako ima svoje ideje, pa ćemo videti. ''

Na pitanje o promeni termina i lokacije utakmice selektor je vidno iznerviran rekao:

"Kratko ću odgovoriti i neću više pričati o ovoj temi. Iznosim lični stav. Juče smo doživeli težak udarac kao sport. Kao i svaki put razgovarao sam sa momcima i trudićemo se da iz svega izvučemo samo pozitivne stvari", razočarano je konstatovao selektor "orlova".

Nemanja Ilić, jedan od najboljih meću Orlovima rekao je kako se ne boji Hrtvata iako su favoriti:

- Vremena je malo, koristim o svaki trenutak da se što bolje spremimo. Igramo kod kuće, daćemo sve od sebe da bodovi ostanu u Beogradu. Poziv navijačima da dođu u što većem broju. Hrvati imaju kontinuitet, dugo se poznaju, a naša je mladost, ludost, domaći teren. ''

Za kraj, ali ništa manje bitan, oglasio se pomoćnik selektora i legenda ovog sporta Neđeljko Jovanović.

'' Gospodin Červar je korektno i na životni način objasnio neke stvari oko razmišljanja u rukometu. Trener mora iz dana u dan da se dokazuje. To je najbitnija stvar za svakog sportistu. Moramo da se borimo i dokazujemo u svakom narednom meču. Ovaj put koji je izabrao Peruničić je pravi put i njime srpski rukomet mora da ide. Nadam se pobedničkom karakteru i bodovima protiv Hrvatske, da li jedan, ili dva. Želimo da odemo na EP i verujemo u to,'' rekao je Jovanović i dodao.

'' Situacija je specifična. Srbija i Hrvatska imaju tradiciju dobrog rukometa. Hrvatska je favorit, ima iskusnije i kvalitetnijeg igrače, uvek su među 5 najboljih na svetu. U sportu ne pobeđuje uvek bolji. Verujem da ćemo im parirati i ako budemo bolji i pobediti. Imamo povređene igrače, a za nas će biti velika stvar da dođe dosta navijača i sportski bodri naš tim. Ovo su bitne utakmice za nas, za naredne kvalifikacije za EP,'' zaključio je Jovanović.

Kurir sport

Foto: Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track