Najnovije vesti

OVA BAKA JE ČUDO OD ŽENE: Sa 93 godine ide na gimnastiku, a njen moto za dugovečnost glasi: Gde je pokret, tamo je i život! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen/Instagram

SJAJNO

OVA BAKA JE ČUDO OD ŽENE: Sa 93 godine ide na gimnastiku, a njen moto za dugovečnost glasi: Gde je pokret, tamo je i život! (VIDEO)

Ostali sportovi

Jedna baka koja gazi 93. godinu pravo je čudo od žene!

Njeno ima je Johana i ona je amaterska gimnastičarka koja na takmičenjima demonstrira zadivljujuću gipkost i snagu.

 

Njeno ime se nalazi i u Ginisovoj knjizi rekorda - ona je najstarija gimnastičarka u istoriji ovog sporta.

 

Johanina ljubav prema gimnastici počela je davno. Prvi susret sa ovim sportom imala je sa 9 godina, a prvi put je na takmičenju nastupila 1934. godine.

 

Posle Drugog svetskog rata, gimnastika je bila zabranjena u njenoj zemlji jer se davala prednost timskim sportovima, pa se Johanna prebacila na rukomet, u kom je takođe bila uspešna i sa svojim timom osvojila prvenstvo Istočne Nemačke 1954. godine.

 

U međuvremenu se udala i u braku rodila tri ćerke, ali je ništa od toga nije udaljilo od njene prve ljubavi.

 

Tako je odlučila da postane trener mladim gimnastičarima, da bi sa 57 godina, tačnije 1982, srela dve stare prijateljice (mlađe od nje 4 i 5 godina) koje su je motivisale da sa njima ponovo počne da vežba i takmiči se.

 

Iste godine je Johana osvojila mnogo medalja na regionalnim takmičenjima na oduševljenje celog regiona.

 

Sada, sa 93 godine, kada sabira utiske, kaže da je najponosnija n trenutak kad je uspela da pobedi na gimnastičkom takmičenju sa 84 godine, i to u kategoriji u kojoj su sve ostale takmičarke imale od 70 do 75 godine.

 

 

Gde je pokret, tamo je i život

Johanin životni moto glasi "Gde je pokret, tamo je i život". Vodeći se time, do današnjeg dana nije prestala da trenira. Svaki dan vežbi posveti sat vremena, a osim gimnastike, voli i ples, plivanje, penjanje. Povreda se ne boji, a zahvaljujući redovnoj fizičkoj aktivnosti, nikad nije bila bolesna niti uzimala lekove. Recept za zdrav život koji bi svima savetovala vrlo je jednostavan - vežbajte, spavajte najmanje 6 sati i jedite puno voća i povrća.

 

kurir.rs / kurir sport 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...