Najnovije vesti

TRČI, UŽIVAJ I POMOZI NEKOME: Kenijac Ruto oborio rekord staze Beogradskog maratona (KURIR TV)
Foto: Starsport©

ispunjena misija

TRČI, UŽIVAJ I POMOZI NEKOME: Kenijac Ruto oborio rekord staze Beogradskog maratona (KURIR TV)

Ostali sportovi

Kenijski atletičari osvojili su prva tri mesta na 32. Beogradskom maratonu, a pobedio je Ajzak Kiprop Ruto.

 

 

1 / 33 Foto: Starsport©

 

Kiprop je pobedio rezultatom dva sata, 16 minuta i 54 sekunde.

 

"Dobro se osećam zbog pobede. Uživao sam u trci i u pogledu na Beograd, svidja mi se grad. Ovo je moj najbolji maraton", rekao je Kiprop posle trke.

 

Drugo mesto zauzeo je ;Vinsent Kiplgat Kiptu rezultatom 2:19,29, a treći je bio Benson Kimutai Čeriot sa 2:24,50.

 

Kenijski atletičar Džoš Kipruto pobedio je u polumaratonskoj trci na 32. Beogradskom maratonu.

 

Kipruto je pobedio rezultatom sat, sedam minuta i 12 sekundi.

 

"Na 10. kilometru sam video da ću da pobedim. Moj najbolji rezultat polumaratona je sat i dva minuta. Veoma dobra organizacija trke", rekao je Kipruto novinarima posle trke.

 

Drugo mesto zauzeo je domaći takmičar Milan Mitrović sa 1:08,30, a treći je bio Švajcarac Fejb Dauns sa 1:10,23.

 

 

Hrvatska atletičarka Matea Parlov pobedila je u polumaratonskoj trci na 32. Beogradskom maratonu.

 

Parlov je pobedila rezultatom sat, 14 minuta, 33 sekunde.

 

"Ja sam u treningu i nisam ni približno u formi. Taktika je bila da se ne zaletim, da ne puknem. Trener mi je zadao tempo i ja sam bez obzira na druge takmičarke to držala, a kada sam videla da su one 'pukle', jednostvano sam ih prošla. Samo sam držala svoj tempo", rekla je Parlov novinarima posle trke.

 

Ona je rekla da je zadovoljna rezultatom, s obzirom da je tek u treningu.

 

"Pre mesec dana sam trčala maraton, a kada udjem u formu moći ću da trčim ispod 1:13. Ovo je bilo blizu, ali na jesen ću trčati brže", dodala je Parlov.

 

Drugo mesto zauzela je Kenijka Karoline Čereno rezultatom 1:15,07, a treća kroz cilj prošla je domaća takmičarka Teodora Simović sa 1:16,23.

 

Podsetimo, Beogradski maraton, 32. po redu, počeo je u 10 sati startom ispred crkve Svetog Marka, uz učešće 8.000 trkača i pod sloganom "Trči, uživaj i pomozi nekome".

 

Znak za start dali su prometer čuveni kenijski atletičar Pol Tergat, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

 

foto: Starsport©

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je kao izaslanik predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić zajedno sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem svečano otvorio 32. Beogradski maraton, Trku dobrote i Trku zadovoljstva.

 

Prvi put se ove godine pod pokroviteljstvom Vlade Srbije i Saveta za filantropiju organizuje Trka dobrote, "čime smo pokazali da smo jedna društveno odgovorna nacija", istakao je Djorđević.

 

"Vlada Srbije će i u narednom periodu učiniti sve u okviru svojih mogućnosti da izgradi moderno i odgovorno društvo. Želimo da pružimo pomoć svim građanima kojima je ona neophodna i time pokažemo da smo uvek tu za njih", poručio je Đorđević, koji je svim učesnicima poželeo uspešnu trku.

 

On je podsetio da je Beogradskom maratonu, na maratonu u Atini, uručena Društvena nagrada poznatija kao "Oskar za humanost".

 

Sem glavne trke na 42 kilometra i 195 metara, održava se i trka u polumaratonu na 21 kilometar i "Trka zadovoljstva" na 5.000 metara.

 

foto: Starsport©

Kurir sport /Tanjug, Beta 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...