Najnovije vesti

RAVNOPRAVNO DO CILJA: Beogradski maraton pružio podršku osobama sa invaliditetom (FOTO)
Foto: Starsport©

beograd je svet

RAVNOPRAVNO DO CILJA: Beogradski maraton pružio podršku osobama sa invaliditetom (FOTO)

Ostali sportovi

Akcijom "Ravnopravno do cilja" održanom u okviru 32. Beogradskog maratona, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti je po osmi put pružio podršku osobama sa invaliditetom u učešću na toj sportskoj manifestacije.

Brojni građani i građanke koji su danas posetili štand poverenika imali su priliku da se kroz druženje sa sportistima sa invaliditetom upoznaju sa konkretnim preprekama na koje oni nailaze, a kroz razgovor sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti i zaposlenima, da saznaju više o štetnosti diskriminacije i kako se protiv nje boriti, saopšteno je iz kancelarije poverenika.Poverenica Brankica Janković je istakla da je ta akcija jedan od načina da se ukaže na to da osobe sa invaliditetom mogu da budu potpuno ravnopravne u svim oblastima života, kao i da su Beograd i Srbija još jednom pokazali da mogu da stvore uslove za to.

Zahvaljujući tome, Beogradski maraton je prošle godine dobio prestižnu međunarodnu nagradu "Najbolji maratonac" kao priznanje za rad sa trkačima sa invaliditetom i za ostale društvene inicijative.

Pored brojnih učesnika u akciji "Ravnopravno do cilja" koju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti organizuje zajedno sa Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda bili su i Danijela Jovanović, vicešampionka sveta u paratekvondou i prošlogodišnji heorj maratona Stanislav Prvulović iz udruženja "Debra – deca leptiri".

Događaj je završen kada je počela Trka zadovoljstva u kojoj su učestvovali sportisti i sportistkinje sa invaliditetom, naši gosti, zaposleni u instituciji poverenika i mnogi drugi građani koji su im pružili podršku.

Kurir sport / Beta 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...